Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne, jsem docela zaskocenej, od tohohle jsem fakt nic necekal a nakonec jsem se skvele bavil. Jasne, krome par detailu to je naprosto klasickej DCEU pribeh, akce krome par drsnejsich naznaku typu utrzeny ruky neprinasi nic novyho, trikove i hudebne takovej lepsi standart a cely to vypada jak mix 300, X-Men, Shazama a Ligy spravedlnosti, jenze ono to nejakym zahadnym zpusobem funguje. Postavy jsou sympataci, akce je prakticky od zacatku do konce, humor funguje a pokud clovek vypne mozek, neresi nelogicnosti a jen se dve hodiny bavi, neni tomu co vytknout. Za me jeden z nejzabavnejsich DCEU filmu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak nám Dwayne Johnson poslední dobou nějak seagalovatí, byť v mantinelech áčkového filmu. Nedá se na to dívat. Tarantino má pravdu, poslední dvě filmové dekády, přeplácané komiksovými omalovánky, jsou temnou érou kinematografie. Filmy na zakázku, bez vlastního ksichtu, tvůrčího zápalu a bez špetky originality. Díkybohu za vyjímky, jako je třeba James Gunn (no dobře, poslední Avengers s emocionální jiskrou byli taky celkem OK, jednooký král mezi slepými). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

A čo by ste čakali od DC? Treba však uznať, že za posledný čas ide o vydarenejšiu záležitosť. Mám rád, keď niečo začína v ďalekej minulosti a príbeh sa prenáša do súčasnosti. K tomu pár superhrdinov a kopec prepálenej akcie. To najlepšie je samotná postava Black Adama. The Rock ma skrátka ešte stále dokáže slušne pobaviť a potiahnuť celý film. Priemer. 60/100 ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som ťažké záchvaty smiechu, obzvlášť z neuveriteľného výkonu Aldisa Hodgea ako vtáčieho muža. V kombinácií s odvedenou prácou strihača filmu nepochybujem, že dostane predstaviteľ orlieho okatého muža zlatú malinu. Bol by som svojim nemiestnym, neprofesionálnym smiechom nepríjemne rušil ľudí v kine - na moje šťastie, tam skoro nikto nebol - okrem môjho brata, ktorý ma na tento opus vytiahol so sloganom: Neboj, pokial budeme mať šťastie, bude to také zlé, že sa po dlhej dobe náramne pobavíme. A mal pravdu. Ale čo je veľa, to je veľa: áčkový rozpočet, béčková hudba a vizuál, céčková réžia, déčkový herci, a éčkový scenár. Jednoducho lahoda za 200 mega. No nepodpor to, aby sa už konečne prestali natáčať digitálne sajrajty bez štipky vkusu a duše... ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Malé a bezvýznamné plus lze po omalovánkovém kokotporátu Dyslektický Cigán homix s odporem hodit za to, že se až tolik nesnaží všechny ty vymatlané slabikovače bublin neomarxisticky demagogizovat a převychovávat, nebo alespoň ne až tolik urážlivě okatě, jako jeho konkurenční konglodementrád Mrvel. Ovšem v míře konstantní debilizace blahoslavených povrchními furtdokolovými pičočalamádami si oba mohou potřást leporely, akorát DC zjevně nemá dostatek fondů na slušně vypadající digitální mrdník, a tak to ve většině „akčních“ scén vypadá, že do pozadí někdo prostě mrdnul pár plechovek s pastelovými barvami, které pak při natáčení nějaká partička downů freneticky rozmazávala rukama, a že jim některé „digitální“ bubuanimáky pomáhala slepovat z vaty, sirek a ústřižků tepláků Hermína Týrlová. Patrně ti bystřejší z vás již z intonace úderů mých kláves vytušili, že je Černý Adam zase jen další repetiční, veskrze nudná, plytká, patetická, mimořádně přitroublá a škaredě natočená kokotina, složená z náhodně losovaných vykrádaček všeho možného, již natočeného, kterou navíc brutálně potápí na dno žumpy až děsivé neherecké výkony Dvejna „Ovarovéhokrku“ Steroidsna, zlatého homoptáka Aldise a zlotřilého cigánského krále Tahamsezapytla. Proto absolutně nechápu, co vedlo pana Brosnana nechat se jako sekndhendový Xavier nakrouhat do takového salátu z hoven, navíc plného nehezkých a necharizmatických prken. Tedy až na Sáru. Ta sice performančně taky zrovna dvakrát neoslňuje, ale určitě bych na ni klidně shahl, aniž by musela moc škemrat. Takže jen qůli ní trochu menší odpad. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • V jednej scéne je možné vidieť obchod KFC (Kandaq Fried Chicken), čo je paródiou na sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken). (maramashi)
  • Když se poprvé rozhodlo, že se film začne chystat, byla režie nabídnuta Jordanu Peelovi. Ten však odmítl s odůvodněním, že superhrdinské filmy moc nemusí a nerad by vzal šanci někomu, pro koho to bude vzrušující. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama