Reklama

Reklama

Batman a Robin

  • USA Batman & Robin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Milionář Bruce Wayne, který se skrývá pod maskou Batmana, se musí postavit vědci Victoru Friesovi, jenž se po nehodě v laboratoři změnil ve zločinného Mr. Freeze. Ten musí udržovat svou teplotu na bodu mrazu a v bizarním ledovém sídle se pokouší najít lék pro svou hibernovanou manželku. K provozu laboratoře, a zejména pak svého mrazícího brnění, potřebuje diamanty, které uloupí a ani Batman s Robinem mu v tom nedokáží zabránit. Protože jeho spotřeba diamantů je obrovská, podaří se Batmanovi vlákat ho do pasti na aukci a zajmout. K útěku mu pomůže Poison Ivy, dříve dr. Isley, která hodlá nastolit na Zemi vládu rostlin. Poison nabídne Freezemu spojenectví, nehraje s ním však čestně. Odpojila totiž od přístrojů jeho ženu a svedla to na Batmana. Mr. Freeze přísahá, že se pomstí a zmrazí svým novým vynálezem nejen Batmana, ale i celý Gotham a po něm celý svět. Pokud mu v tom chtějí Batman, Robin a jejich nová spolubojovnice Batgirl zabránit, nesmějí zaváhat ani na okamžik. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (854)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Barvičkami hýřící fraška pro děti. Když film pojmete takhle, je to koukatelné. Na tomhle filmu mne nejvíc mrzí, že herci působili, jako kdyby se dohodli, že to bude propadák a předem to vzdali. Clooneymu právem náleží nálepka "nejhorší Batman", celou dobu koukal do země a ani se nesnažil. Vypadal, že své účasti litoval už od začátku. Uma Thurman šíleně přehrávala, až z toho bolely oči. Alicia Silverstone jako Batgirl? Příšernost a kýč v čele s neherečkou. Ta bloncka prostě hrát neumí. Paradoxně překvapil Arnold, který si svoji šílenou roli viditelně užíval. Ovšem jediný skutečně kvalitní výkon podal Michael Gough jako Alfred, dvě hvězdičky hlavně pro něj! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vznikl z jediného důvodu: vydělat hromadu peněz. Jenže to je ten hlavní problém. Tenhle výpravný comics to schytal ze všech stran. Polibkem zabíjela Uma Thurman, přetlakem blbých momentů naopak režisér Joel Schumacher, který si vybral hodně slabou chvilku. Na druhou stranu bychom přišli o to, jak si Arnold „užívá“ zápornou roli, ač vyloženě krutý být s ohledem na svůj hvězdný status ani nemůže. Občas to šlape, ale většinou tempo selhává, stejně jako tak trochu prázdná akce. Pochmurné vize á la Tim Burton šly na hodně dlouhou procházku a zůstává tak jakási barevná a přeplácaná pachuť v ústech. ()

Reklama

Disk

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Na jednu stranu nekoukatelné, na druhou stranu mě to zvrhle fascinovalo, hlavně úvodní dvacetiminutovka s oblékáním kostýmů a "hockey team from hell". Stejně jsem se ale nejvíc chechtal při velmi častých záběrech na vyryté bradavky na Batmonových a Robinových kostýmech.. Arnold je geniální. Ovšem Alicia Silverstone je na zabití. Jen si oblíkne "náhodou" připravený kostým a hned je z ní superhrdinka. Hodnocení? Fakt nevím, je to peklo, ale šíleně jsem se u toho bavil, hlavně to queer pozlátko mělo svůj půvab. Bradavky, opancéřované zadky, modrá se tu tluče s růžovou... Dalo by se to rozebírat celé hodiny. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Já teda nevidím nijaký extra rozdíl v tomhle díle a v těch předcházejících. Proto se divím takovému propadu v hodnocení. Chvílemi se člověk opravdu pobaví, nesmí se samozřejmě dívat na logičnost. Ta by se tam hledala marně. Jediný problém bych viděl v dosazení Clooneyho do role Batmana, na ní se totiž vůbec nehodí. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná guilty pleasure záležitost!! Nevím, jak se to Schumacherovi povedlo, ale první půle Batman Forever šlape jako hodinky, což lze říci i o Batman a Robin, ale s tím, že zatímco lze první půli Forever brát s velkou porcí komiksové nadsázky relativně vážně a jsou tu velice fajnové hlášky a akce, tak prvních 40 minut Robina naopak funguje jako nechtěný nášup směšných scén. Schumacher se dostává až k poetice Batmana ze šedesátých let, kdy jednotlivé věci (kromě Batbomby) raději nepojmenovává, ale jsou tu. Takže když jsou potřeba Batbrusle, tak je prostě ten latexový chlapík rázem má. Myslím, že film velice dobře zachycuje sešitovou komiksovou poetiku od přemrštěné akce, šílených kulis přes veršující Poisen Ivy, až po velice nevtipně hláškujícího a správně sešitově střeleného Mr. Freeze v podání neodolatelně modrého Arnolda Schwarzeneggera. Je zvláštní, že tenhle rakouský svalovec se poprvé v životě snaží hrát. Je absolutně zjevné, že mu to nejde, ale kupodivu je na tom lépe, než hašteřící Uma Thurman. Nedával bych to ani za vinu hercům - ti se zřejmě velice přesně drželi pokynů pana režiséra a udělali tak svou celoživotní chybu. I když spojení dvou padouchů - Poison Ivy a Mr. Freeze - je docela kostrbaté, na jejich šílenství je příjemnější pohled než na Riddlera a Two-Face v předchozím Batmanovi. O to hůř se dívá na George Clooneyho. Jak Bruce Wayne, tak jeho nezvykle civilně hovořící Batman - obě tváře vypadají značně nevěrohodně a nudně. Pak tu máme do gulášku Batgirl. Ta přichází na řadu až v té druhé, tragické půli filmu, která je už tak špatná, že ani není zábavná. Opět přichází na řadu stříbrné disco-kostými, opět je závěr nijaký, ovšem jak Batman moralizuje Mr. Freeze, to byla docela síla. Čekal jsem, že se BatClooney otočí na kameru a vzkáže něco dětem. A pro ty je také celý tenhle cirkus zřejmě určen. Je dobře, že Nolan Batmana pojal jako Temného rytíře, Schumacher totiž dělá z Batmana sešitového Spider-mana, což mu jde sice skvěle, ale náš ušatý mstitel se tak ocitá trochu jinde, než bychom jej chtěli mít. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (48)

  • George Clooney (Bruce Wayne) měl plakát tohoto filmu mnoho let na zdi ve své kanceláři, aby mu přípomínal, co se může stát, když se rozhodne natočit nějaký film jen pro peníze. (NIRO)
  • Chris O'Donnell (Robin) popsal rozdíl mezi prací na předchozím Batman navždy (1995) a tímto dílem: "Posledně jsem měl pocit, že točíme film. Napodruhé to bylo jako bychom dělali reklamu na hračky." (NIRO)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

25.02.2011

Přípravy na návrat nejslavnějších superhrdinů jsou v plném proudu. Zack Snyder chce do nové verze Supermana (v hlavní roli Henry Cavill) stůj co stůj obsadit Kevina Costnera. Ten už pěkných pár let… (více)

Reklama

Reklama