Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se prošel kolem televize, zachytil jsem čtvrtého Supermana a z povinnosti jsem se odhodlal dohnat tuhle svou mezeru ve vzdělání.. A je to fakt neskutečný blábol. Mě přišly slabé už ty první díly ale tohle je tak dementní, naivní a patetické, že mi málem vyskočily oči z důlku.... Nebrat! ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

I na rok 1987 muselo tohle být něco příšerného, když se podařilo tak elegantně smazat téměř existenci posledního filmu s Christopherem Reevem v červených spodkách. Opravdu málokdo si na tento odporný závěr jedné éry vzpomene. Těžko říct, kde s kritikou začít. Přehnaná vážnost, naprosto příšerné triky nebo celková infantilita? Nehledě na tunu opravdových hloupostí, jako je magický polibek, který maže vzpomínky nebo Supermanova škodolibost pouštět za letu Lois. Ale co třeba rekonstrukce čínské zdi nebo žádné následky pro obyčejného člověka, když se bez vybavení ocitne ve vesmíru? Nehledě na vlas posledního Kryptoňana, který sice unese těžké závaží, avšak s lehkostí je přestřižen kleštěma. Asi největší urážkou je ovšem protivník Nuclearman a jakákoliv scéna s ním. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Hraje tam Hackman, hraje tam Reeve, hraje tam Kidderová... je to Superman, a přesto to Superman není. Jaká "furie" tohle mohla natočit? Scénář je pěkně odfláknutý a vůbec se nedá říct, že by nějak navazoval na předchozí mnohem úspěšnější díly. A nejde jen o scénář, začíná to už těmi titulky, které před devíti lety byly mnohem efektnější a nebylo to jen písmo, které poletuje vzduchem. Spousta chyb, nelogičností, otázek. Je mi líto, že Superman dopadl právě takto. Horší to snad být ani nemohlo. Kdo viděl předchozí díly, pochopí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po zprasené čtyřce jsem od týhle čtyřky nic moc nečekal. Ale mile mě překvapila. Je to mnohem lepší než trojka, ale zase o stupeň horší než jednička a dvojka, ale já se tak báječně bavil, že pod 4* jít nemůžu. Nuclearman dostal méně prostoru, než jsem čekal, což je možná dobře, ovšem závěrečná bitka byla skvělá a vtipná. Triky jsou slušné, Chris Reeve si udržuje standart, je tu mnoho vtipných scén, ale všechno překonává Hackman a Lex Luthor, potěšilo mě, že se vrátil do děje. Občas mi tam nesedly nějaké souvislosti s minulými díly a občas to bylo hodně béčkové a za vlady přitažené, ale mě se to fakt páčilo. Takže možná už to je na pokraji šílenosti, ale já jsem ochoten dát tomu minimálně 80%. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Ano,triky vypadají jak v S 1,to mi ale nevadí.Protože se nám vrátil strejda Hackman a Reeve má taky formu!Jak vyřeší světový"odraketění",ale hlavně co předvede na večeři ve čtyřech,když jsou vlastně jen tři!Souboj N -man kontra S -man zvládne jednim tahem!Teda musí trochu zašachovat ve vesmíru,ale v poho.Jako fanoušek Supermana Reeva doporučuji. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu je možné všimnout si reklamy na limonádu Pepsi-Cola a elektroniku Sanyo. (cinemag)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama