Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animák. Jelikož je z roku 1993, tak je poznat evidentní grafická inspirace burtonovými hranými Batmany. Snímek má v podstatě všechny atributy, které by měl komiksový film o Batmanovi mít. Vyčnívá především naprosto skvělý Joker, řada flashbacků a překvapivě i plno satiricky úsměvných hlášek(těmi nás zásobují hlavně Alfréd a Joker). Jedinou výtku bych měl k fyzice, jež v některých scénách jakoby přestává fungovat, aby pomohla Batmanovi z naprosto bezvýchodné situace(viz. Joker odlétá pomocí "jet-packu" a Batman ho dostihne i na komiks nereálně rychlým výstupem na obří sochu atd.). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, který perfektně zapadá do seriálové podoby. Přestože využívá asi nejznámějšího záporáka ze Batmanovského světa Jokera, nabízí plnohodnotný příběh, který by se bez Jokera klidně obešel a kterému nechybí nic z toho co dělalo seriál výborným - skvělé postavy, výborná akce a konečně i trochu nahlédnutí do Batmanovské minulosti. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tomuto animovanému dílku mohu přiřknout směle čtyři hvězdy za perfektní navození gothamské atmosféry temna až zrůdna a díky skvělé hudbě Shirley Walker je pozadí dobře dokresleno. Snad jen mi trochu vadí konec filmu a občasné nepřesnosti v animacích avšak celistvost na mě budí velice slušný dojem.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Paráda, krásný Batmaní animák s naprosto skvělou a místy dost temnou atmosférou, fascinujícím novým záporákem jménem Fantom, nějakou tou novou láskou pro Bruce Wayna, která možná je a možná není záporačka, skvělý příběh, dost psychologický a ke konci také skvěle a nijak přehnaně akční, vynikající dabing a hlavně neskutečně fantastická dvojice - velký pan J (pro naprosté pitomce Joker) a jeho dabér, Jan Přeučil, který k němu přímo geniálně padnul a který si ho navíc ještě neskutečně užil. Kresba klasická devadesátková, ale to je právě ta, která se mi strašně líbí a která navíc v tomhle animáku ještě upevňuje už tak skvělou atmosféru. Za mě rozhodně všechny palce nahoru, v rámci Bat animáků rozhodně jeden z těch nejlepších, což je pravděpodobně dáno i rokem vzniku. Doporučuju, fakt pecka, chtělo by to někde odvysílat, rozhodně by to nebyla žádná tragédie. 85%. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní animák s ponurou, depresivní a "hororovou" atmosférou ve stylu "Batmanů" od Tima Burtona. Snímek se pyšní zajímavým příběhem, povedeným scénářem a ucházející animací. Scény ze hřbitova měly grády, stejně tak i závěrečné rozuzlení, kdo je vlastně "Fantom." Tím nejlepším však byl psychopat Joker (opět používal ten "chechtavý plyn," hláškoval, ale zároveň budil i respekt a působil jako děsivá karikatura s věčným smíchem na retch)... Velká škoda že díky nízkému rozpočtu to celé působí jen jako prodloužená epizoda televizního seriálu, ale v jednoduchosti je krása a já se skvěle bavil. Co se příběhu týče, propracovanější než ty paskvily od Schumachera. 70% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)
  • Závěrečná píseň "I Never Even Told You" je jedna za vzácných příležitostí, kde uslyšíte zpívat Tiu Carrere. (liquido26)
  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)

Reklama

Reklama