Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

verbal 

všechny recenze uživatele

No, nejlíp to za mě asi řekne zasloužilá plagiátorka a normalizační mumie soudružka Zagorová: Na projekční stěně mi přistál modrý šváb, mexický svrab, tuze vážný / Nestřík jsem na něj insekticid, kokot já, nerozvážný / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. // Och jakou trýzeň schovává švábí plíseň mokvavá, ta plíseň zlá. / Přitrouble trapný Mexikán, rodinných hovnot pán / mě pěkně sral…// U-u-u-úúú. Do mé pohody vlétl šváb / jak hnědý splav hajzlem bílým / Kreténa ze mě udělat chtěl, smůlu měl, už jsem zmrd, plán nevyšel. / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. / Kam tím mířil, když se jen dva čuráci zkoksovali před Sarandonkou prodejnou? *** Jediným pozitivem této furtdokolové pásové pičidity je, že se tentokrát zcela obešla bez negrů a buzerantů, neboť Aztékové hrdě nevycházejí ven, páč neteplají, a otročili jen pro Španěly a Portugalce. Čili až pro Dislektického Cigána přestanou kopírovat scénáře juvenilní oligofrenici, může se stát i hvězdičkovatelným. P.S.: Jakube, poďuž! ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani nelze popsat slovy, jak trapně jsem se cítil prakticky po celý průběh filmu. Nevěděl jsem totiž, jestli sleduji nějakou tupou mexickou telenovelu, nebo sci-fi večerníček pro retardované předškoláky. V každé druhé scéně divák naráží na nelogická klišé a neustávající hysterický řev pomatených portorikánců. Jinak se tam v podstatě nic neděje a postavy, ke kterým si nelze vytvořit pozitivní vztah, si ve chvilkách herecké improvizace vzájemně mažou med kolem huby a masírují si prdele. Akční scény jsou v ratingu 3+, tedy rozhodně žádná krvavá lázeň. Není tedy nic, nač diváka nalákat. Vědět to dřív, asi bych raději ty dvě hodiny žehlil kapesníky. 5% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No konečně! Velebte Pána… Pákistánci mají superhrdinu, Číňané, Egypťané, Afro-Afričané… a teď i telenovela z Mexika! WB/DC si může odškrtnout další zářez jak jsou moderní. I když za mě celkem zklamání. Čekal jsem více Číňanů, Indů a samozřejmě lidí bez pohlaví a orientace. V tom Mexiku jsou hrozní rasisti. Ale k tématu. Už to běží 20 minut a stále telenovela. Nudím se. 40 minut… teď je to uřvaná telenovela plná digi-bordelu a idiocie (horší než Shazam). 60 minuta… to už je moc… mix Ironmana a Spidermana. Jen trapnější (ty diskuze s oblekem jsou doslova vykradené). Asi nemusím ani pokračovat dál aby bylo jasné o čem je druhá hodina. Víc telenovela… víc řvaní… víc digi bordel… víc fuj. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Úroveň superhrdinksých filmů po roce 2020 je opravdu tristní a Blue Beetle promrhal svůj potenciál v prvních 10 minutách. Místo, abychom sledovali hlavního hrdinu, jakožto se vyrovnává se strastmi života, aby nakonec „povstal z popela“, tak všechno odbudeme jedním rozhovorem: „Synku, vítej doma ze školy. Tvůj otec měl infarkt, ztratil práci a protože nemůžeme platit nájem, tak přijdeme o barák. Ale nedělej si starosti.“ „Tak dobře, nějak to vyřešíme.“ Blue Beetle mohl být Spider-Man 2, ale lazy writing a pitomé vtípky vyhrály. Nejvíc ze všeho mě zaráželo, že tvůrci ani nedokážou naplno využít filmový jazyk. Ne nadarmo se říká „show, don't tell“. Vůbec se nedivím, že film v kinech totálně propadl. Při rozpočtu 100 mil. celosvětově nedal ani 150 mil., což je totální průšvih. A to neberu ohled na reklamu, která koštovala min. dalších 50 mil. a kina si berou cca polovinu výdělku. Vůbec bych se nedivil, kdyby film skončil aspoň 50 mil. v mínusu. DC rozhodně pšenka nekvete, Flash je totiž podobný, ne-li horší průser. WB šlápli vedle, když se nakonec rozhodli nasadit film do kin místo rovnou na stream. „BUT REALLY IT'S ABOUT FAMILY. AND THAT'S WHATS SO POWERFUL ABOUT IT.“ Což potvrzuje nejvíc cringe scéna, kdy se rodinka vydá zachránit syna a zabíjí přitom vojáky, kteří jim v tom chtějí zabránit. Z babičky je rázem vraždící maniak, ale vnuk nene, ten je zásadně proti zabíjení. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Well Blue Beetle je lepší, než jsem čekal. Je to fajn zábavný film, který není nijak výjimečný a jde jen o další tisíckrát opakovaný příběh, který je pouze v kabátku chudého mexického (na což vás film upozorní během prvních dvaceti minut asi sedmnáctkrát) chlapce, který se čirou náhodou dostane k superschopnostem, krásné dívce, o které by každý jen snil a velkému korporátu, který je třeba zničit. Překvapivě rodinná vložka celkem funguje, akorát v poslední části dostane takovou až přehnanou Shazamovskou ujetost, která to do jisté míry kazí. Co se samotného třetího aktu týče, přijde mi, že je moc dlouhý a zabírá až moc z celkově stopáže filmu. Hlavní postava je jednoduchá ale sympatická. Upřímně jsem se bál dalšího Black Adama, ale ne tohle mě příjemně překvapilo a jsem ve výsledku rád, že jsem na to zašel. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Robustní meč, jenž použije Blue Beetle (Xolo Maridueña) v závěrečném boji proti Carapaxovi (Raoul Max Trujillo), je známý Buster Sword z herní série „Final Fantasy“. (NiWi)
  • Celosvětové tržby činily 130 milionů amerických dolarů, což dělá z Blue Beetla nejméně výdělečný film v rámci série DCEU. V domovské USA ovšem „modrý brouk“ překonal v tržbách druhého Shazama (2023) a sequel Wonder Woman (2020) – ta ovšem byla do kin uvedena během pandemie covidu v roce 2020). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama