Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Divák je varován, že se jedná o skutečný příběh. No to berte s rezervou. Jeden zásek za všechny: Poručík je bývalý misionář v Berlíně. A jak na potvoru jeho zajatec je žák jeho berlínské komunity. Přečtou si bibli a on předá klíče od vozidla a veškeré informace Amikům. To se vážně stalo? Scénárista si z nás vyloženě dělá prdel.  Američanům se daří zcela systematicky hrdinství jejich dědů v Ardénách pošlapat a zesměšnit! Myslí si totiž, že celá Evropa je stejně pitomá jako stát Arizona. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle spíše povídání než válčení je celkem snesitelné, i když právě akční scény mohou některým divákům asi docela chybět. Ale snímek se alespoň snaží něco říct. A i když to tak úplně nevyjde, tak se na to dá dívat bez toho, abyste se nějak moc nudili. Docela se ale divím, že jsou ještě další dva filmy. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Medal of honor je sice velmi skvělá PC kropička (odtud produkce) tenhle film ale žádné dílo není... Ne, že by mi vadila výprava, myšlenka je velmi dobrá, člověk by i hrdinům fandil, ale jak když své dialogy tak nereálně odflákle a ledabyle podávají. Prominu i pár nelogických scénáristických výpadků, ale to odfláknutí ne... Škoda ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Vojáci hodně pospíchají aby předehnali tankovou divizi ale ujdou vždy deset metrů a pak sedí a kecají a pronášejí takové ty klišé věty z válečných filmů: "co tady vůbec děláme? - To je šílené" Nejvíc mě rozesmála scéna, kdy němci přijedou k jejich úkrytu transportérem - amíci je zastřelí a když chtějí tím transportérem odjet tak už v něm není palivo :))) Už od začátku filmu bylo jasné, že hlavní zamlklý hrdina zemře. A taky jo... hodně nudný... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Oberon (Kirby Heyborne) kouří cigarety Lucky Strike. Všimněte si, že na krabičce je červený kruh s bílým pozadím. Je to správně. Během války byl červený kruh opravdu na bílém pozadí. Na začátku filmu ale seberou němečtí vojáci Gordonovi (Peter Holden) krabičku Lucky Strike, kde je červený kruh na zeleném pozadí. To se přestalo vyrábět už v roce 1942. (Gordy34)

Reklama

Reklama