Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

meave 

všechny recenze uživatele

Postrádala som emócie. Také nejaké skutnočné, nie len lásku k Bohu, ktorá mi vraví, že mám milovať aj svojho nepriateľa a keď ma bude milovať rovnako, tak mi pomôže. Takže keď sa budeme poznať všetci osobne, tak sa nebudeme strieľať a na svete bude všetko krásne. Iba ak by ste náhodou narazili na tých cudzích, tak smola. Patetická bola aj posledná cigareta, hraný cynizmus - všetko ako z dosiek mi kazilo celkový dojem. Takže tak za tri - ešte pozerateľné. ()

lucinka.md 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení tohoto filmu, mně se líbil a moc... Ano, hodně se v něm mluví a přemýšlí, ale copak každý válečný film musí být krvavá lázeň, kde lítají vzduchem utrhané končetiny? Je to příběh o kamarádství, o soudržnosti lidí, jejichž osudy se protnuly za neuvěřitelných okolností.. A také o tom, jak strašně absurdní každá válka je. Vojáci na obou stranách mají své příběhy, každý má svou duši, své přání a sny. V normálním životě by spolu třeba mohli být i kamarádi, ale ve válce se musí zabíjet jen proto, že každý nosí jinou uniformu....? Kolik lidských životů, o kterých už se nikdy nikdo nedozví, asi vyhaslo podobně jako životy těch ubohých kluků v Ardenách? ,,Kdyby nebylo války, končil bych teď medicínu a sádroval nohu klukovi,co si ji zlomil, když spadnul z kola. Zato teď vytahuju střepinu ze střev sedmnáctiletému bláznovi, co lhal o svém věku, aby mohl sloužit vlasti..." ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Někdo přežil Ardeny, já jsem přeardenoval žití. Ok, řekněme, že nám to vypovídalo pravdivej příběh a ok, já to prožít, tak to taky budu chtít někomu sdělit. Ale myslim, že přímo na film to nebyla zrovna ta pravá látka. Hodně se tam kecalo, ale většinou o ničem nebo takový ty klasický vzpomínky na domov. Zima tam je. Akce moc ne. A Pepa Zíma taky ne. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Saints And Soldiers opisuje príbeh malej skupinky spojeneckých vojakov počas bojov v Ardenách, ktoré boli posledným pokusom Nemcov o ofenzívu v II sv. vojne. Snímok pôsobí veľmi komorne, avšak rozhodne nenudí, čo je práca hlavne výborných hercov, ktorí síce nepatria medzi žiadne big stars, ale svojich úloh sa zhostili veľmi dôstojne. Inak je to len obyčajný TV film bez väčších ambícií... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to film o četě amerických vojáků, kteří se dostali do obklíčeni a zabloudili v Ardenském lese. Mráz, sníh, zima, bez jídla. A to už několikátý den. Mluví mezi sebou, aby zahnali únavu, hlad, spánek a také strach. Ano... strach. Vždyť jsou to mladí chlapci a chtějí žít a přežít tohleto peklo 2.světové války. Že je tam málo německých vojáků ? Já jsem je cítila za každým keřem, za každým nepřehledným lesním úsekem !!! Aby válečný film splnil svou úlohu, tak tam přece nemusí stále strašit Němci ! Byli to taktéž vojáci (ikdyž na nepřátelské straně), i jim bylo zima i oni měli hlad a strach. Ne všichni byli zfanatizováni Hitlerem. To je ukázka scénky ve filmu, kdy Američanům pomůže mladý německý voják, aby nepadli do pasti. Abych pochopila o co scénaristům šlo, tak k tomu nepotřebuji žádná střílející strašidla v německých uniformách. Mě se film velmi líbil, je pravdou že zkušenější režisér by z něj možná udělal HIT. Navíc je to příběh dle skutečné události. Dávám tedy 4* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Když si skupina bere zbraně od Skopčáků, aby se mohli probojovat na americké území, Gould (Alexander Polinsky) si bere samonabíjecí pušku M1 Garand. Nesmysl je to, že se jedná o americkou zbraň. (Gordy34)
  • Většina, ne-li všichni z herců zobrazující vojáky ve filmu jsou členy církve Ježíše Krista svatých posledních dní. Výjimkou je Alexander Polinsky (Gould), který je scientologem. (ČSFD)
  • Dvě z hlavních postav, Gordon Gunderson (Peter Holden) a Deacon Greer (Corbin Allred), mají na uniformách označení 101. vzdušné výsadkové divize. Ta se však v Bitvě v Ardenách účastnila obrany města Bastogne, a v oblasti Malmedy a St. Vith vůbec nepůsobila. Nadto do bitvy byla nasazena až několik dní po spáchání Malmédského masakru, kterého je ve filmu obětí. (ohinek)

Reklama

Reklama