Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Radim 

všechny recenze uživatele

Neobsažný, natáhlý válečný film, ve kterém se skupinka spojeneckých vojáků pomalu plíží monotónní zasněženou krajinou. Navíc máte velký problém jednoho od druhého rozeznat. Ke konci se akce trochu rozjede, ale film to už nezachrání. Normálně bych hodnotil méně, ale byly tam dvě scény, které mi přišly hodně silné, navíc filmařina byla celkem slušná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film je nízkorozpočtového charakteru až běda...je to na něm nesnesitelně znát a je to škoda. Ale i tak se vcelku jedná o povedené válečné drama o skupince přeživších Američanů, kteří takřka utekli smrti ze zmrzlých německých pařátů v jejich poslední ofenzivě a jdou samotným středem Ardenského lesíku směr Spojenecká fronta, co jiného jim také zbývá. Herecké výkony nejsou sice nijak excelentní a samotné vojáky jsem si až do konce filmu pletl, což by se samozřejmě nemělo stávat, ale u takovéhoto filmu mi to tolik nevadí i historické fakta jsou takřka nulová, dalo by se to brát jako menší příběh jedné skupinky na pomezí skutečně velké události, který jistojistě upadne v zapomění...možná stejně jako tento film což je vcelku škoda. --- Proč sis oblíbil fritzy? - Většina z nich je stejná jako my, nosí akorát jinou uniformu - Takže Adolf Hitler je prima parťák, akorát jinak oblečenej? ()

Reklama

jirijost 

všechny recenze uživatele

Jak už tu několikrát zaznělo, na filmu Přežili jsme Ardeny je nesmírně znát že tvůrci neměli tolik peněz kolik by si představovali. Přesto vznikl další kvalitní válečný film u kterého se žádný pořádný filmový fanoušek nemůže nudit. Film neni přecpaný žádnými akčními scénami ale to mi vůbec nevadilo, dokážu se obejít i bez toho když na to přijde. Jeden bodík ale uberu, nějaké chybičky tam přeci jenom byly např. hudba mohla být lepší, občas se tam fakt vůbec nehodila, přesto moje hodnocení je velmi kladné. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

trocha smutný, trocha sladký trocha aj dramatický. Napriek tomu pridám bodík na zlepšenie profilu tohto filmu. Rozpráva príbeh zachránivších sa vojakov a také skryté hrdinstvo (snaha dodať dôležite informácie). Vo filmových rozpočtoch sa síce nevyznám, ale nemyslím, že to filmu škodilo, akurát urobili trocha z diváka a aj Nemcov blbcov, keďže aj prenasledovatelia aj prenasledovaní zanechávajú v snehu stopy, ale tu to akosi nehralo rolu. :) Smutný až tragický koniec vyúsťuje v akési patetické pochopenie, že všetci vojaci sú ľudia, tobôž tí zraní. God sei mit Euch. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo nízké hodnocení některých lidí. Ale když jsem se na chvilku zamyslel tak to chápu... Člověk,který je fanouškem válečných filmů bude po shlédnutí spokojen,ale ostatní bude nejspíše nudit moc povídacích scén a méňe válečné akce... Pro mě osobně byl film hodně velkým překvapením. Absolutně neznámí herci podali moc dobré výkony... Příjemně pochmurné,bez výrazných barev... Hodně povedené válečné drama !!! 5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)
  • Oberon (Kirby Heyborne) kouří cigarety Lucky Strike. Všimněte si, že na krabičce je červený kruh s bílým pozadím. Je to správně. Během války byl červený kruh opravdu na bílém pozadí. Na začátku filmu ale seberou němečtí vojáci Gordonovi (Peter Holden) krabičku Lucky Strike, kde je červený kruh na zeleném pozadí. To se přestalo vyrábět už v roce 1942. (Gordy34)
  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)

Reklama

Reklama