Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rusty James (Matt Dillon) je vůdce malého, bezvýznamného gangu na předměstí metropole. Žije ve stínu vzpomínek na svého zmizelého staršího bratra Motorcycle Boye (Mickey Rourke), který byl šéfem gangu v dobách jeho největší slávy. Předtím, než Motorcycle Boy zmizel, však zakázal jakékoliv pouliční šarvátky mezi gangy. Rusty James neváhá porušit dohodu a dochází k boji s šéfem další bandy otrapů Biffem Wilcoxem (Glenn Withrow), při níž je James díky své horké hlavě málem zabit, nebýt nečekaného návratu bratra. Ten, se však už nezdá být oním pověstným hrdinou – zmatený a deziluzovaný tráví více času v obchodě se zvířaty, než oprašováním zašlé slávy. Tam pozoruje dravé ryby v akváriu (jediné kolorované objekty v černobílém filmu) a střeží tajemství minulosti. Během následujících pár dnů bude nejen Jamesův život balancovat na ostří nože. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Film je vizuálně slušně udělaný, krásný BW New York při západu, krásná mladá Diana Laneová, která se zjevuje na skříni v prádle, paráda. Smysl tohoto díla mě ale unikl stejně jako u Outsiders. Hlavní hrdina je dement s omezenými vyjadřovacími schopnostmi, nefachčenko jak sviňa a jediné čím se tento debílek může pochlubit jsou pěsti, nůž a možná ještě pták ale tam to taky vázne. IQ má sotva jak delfín. Vykreslen je tu jako hrdina, protože co bychom v tom NY vlastně dělali, dybysme nešpásovali. To ale není vše. Má bráchu Rourkeho, kterej jezdí na mašině třeba i do Kálifórnie, usmívá se jak teplej retardovanej a hraje pod psa jako ve všech dosavadních filmech. Vydržel jsem to přesně 38 min. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa viac zameriavam na obsah ako na formu, a preto ma tento snímok nijak nenadchol. Dostala som len pár šrámov a rybacích rečí, zabalených do efektného obalu. Vizuálne lahôdky, ktoré boli sprevádzané dravou hudbou, nijak nevyplnili dejovú prázdnotu, ktorú som cítila počas celého filmu. A aj keď boli chlapci celkom sympatickí a predviedli peknú bitku, znovu si ich nehodlám pozrieť. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Francis Ford Coppola natocil fajny film o grazloch z predmestia, ktori nemaju co na praci, a tak sa tulaju po baroch, sem-tam nejaka ta bitka sa pritrafi ...... Scenar je slaby a pribeh takmer ziadny, ale ako celok film dobre odsypa. A aj ked osobne nemam rad ludi ako Rourke, dokazem sa preniest cez mne nesympatickeho herca /vlastne dvoch : Rourke + Dillon/ a dat filmu vysokych 85 % ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Budu sice plavat trochu proti proudu ostatních, ale tento film je moje první setkání s režií FFC. Když jsem se tak, ale na to díval a podíval se jak jsou hodnocené jiné filmy od FFC, tak si říkám, že ostatní budou fakt filmový pecky. Protože tento film se mi dost zamlouval především režijně. Scénaristicky taky dobré a herecky to bylo uplně parádní. Mladý Rourke byl o dost lepší než ten starší, co je teď a s Dillonem teprve mé druhé setkání. Přesto se těším až si pustím další snímky tohoto režiséra. 80% ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, ale dalo se na to celkem dívat díky černobílosti. Starší bratr byl tak tajemný, že se kolem něj chodilo téměř po špičkách. Téměř nesmrtelná legenda. Rourke vypadal k nepoznání, celkem sympatický a pohledný chlap. Škoda, že Nicolas Cage si moc nezahrál, měl dobrou řepu na hlavě:-) Matt Dillon neměl v hlavě, kompenzoval to silou. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (12)

  • V německém překladu byl změněn věk motorkáře (Mickey Rourke) z 21 let na 24. (CliffLee)
  • Francis Ford Coppola nabídl roli Dianě Lane během natáčení jeho předchozího filmu Outsideři (1983). (CliffLee)

Reklama

Reklama