Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

klida 

všechny recenze uživatele

"Staneš se kurtizánou, jako byla tvoje matka." Ach jo, jsem se nechal zlákat filmem z „prostředí kurtizán“ a neodradil mě – i když měl - ani žánrový popis romantický/drama, což je asi nejhorší varianta na světě. Ze začátku jsem byl až překvapen, že se to „docela dalo“. Pak ale přišlo tolikrát omleté téma zakázané lásky a od toho momentu jsem se nepřestal nudit, nevytrhla to ani několikrát svlečená, avšak nepříliš atraktivní, Catherine McCormack. Vlastně k žádný postavě jsem si nedokázal vytvořit nějakej vztah, Sewell je nesympatickej, a tak nejzajímavější postavou je Maffio (Platt). Když se ke slovu dostala inkvizice, čekal jsem, že to Herskowitz zakončí někde stylově na hranici a ukáže, že církev je hnus, ale on z toho musí udělat takovouhle růžovou knihovnu. Škoda. (24/02/10) ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že podobné typy historických filmů mne už zdaleka neberou tolik jako v mladších letech, Rufus Sewell mi zpočátku moc nesedl, jenže nakonec bylo všechno jinak. Přišel jsem Sewellovi na chuť, překrásná Catherine McCormack byla neskutečná, takže když se připočtou úchvatné exteriéry i interiéry Benátek, zajímavě znázorněná atmosféra doby a společnosti, výborné herecké výkony i padnoucí hudba, která vhodně dokreslovala tehdejší dobu i celý životní příběh obou hlavních představitelů, tento krásný film utekl jak voda A za skvěle vypointovaný scénaristický i režisérský závěr samozřejmě patří hvězdička nahoru ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama