Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Béčkový film s áčkovým obsazením. Né zrovna každý den se poštěstí vidět Stathama a Snipese v jednom filmu a každý akční fanoušek čekal strhující duel s nápaditou choreografií. Pravdou je, že ti dva se potkají na plátně pouze v jednom flashbacku, jinak spolu vedou zdlouhavé řeči po telefonu. Nápad tu je, tempo není strhující, ale slušné, zápletka okatá a finále tudíž očekávané. Statham typicky drsný se svým ojedinělým zabarvením hlasu, Snipes dostal překvapivě málo prostoru(nicméně je cool) a i Phillippe odvedl slušnou práci. Dostat tyhle tři jména do spárů nějaký jiný režisér, zkušenější, s lepším vypravěčským talentem a citem pro akci, mohl to být opravdu dobrý snímek. Takhle je to průměr, vyloženě jsem se nenudil, ale film mě v žádném případě nestrhnul. Spíš 50%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný krimi thriller s výborným obsadením. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorý bol po predchádzajúcej nevydarenej akcii suspendovaný, ale keď skupinka zločincov prepadne banku a žiada jeho, je znovu povolaný. Ale zločinci všetkých prekvapia a podarí sa im uniknúť a tak detektív spojí sily s ambicióznym mladíkom, aby ich dostali. Spracovanie je celkom slušné, prvá dvadsaťminútovka vyzerá ako bežný vyjednávací film, ale potom sa to zmení a film prejde do klasického krimi žánru, kde síce dej nepôsobí nijak výnimočne, ale pozerá sa na to celkom dobre po celý čas a tých pár zvratov, obzvlášť ten záverečný aj celkom zaujme a prekvapí. Čo sa týka akcie, tak tá je presne len v štýle krimi žánru, takže nič výnimočné. Nájdu sa tu dva úplne bezvýznamné krátke súboje, v ktorých postavy nepredvedú nič výnimočné, pár priemerných, ničím výnimočných prestreliek s minimom obetí a jedna celkom slušná naháňačka. Pre potreby filmu to stačí, ale aj tak zamrzí, že pri takomto obsadení ani jedna akčná scéna nestojí výraznejšie za pozornosť. Herecké obsadenie je výborné, Jason Statham v hlavnej úlohe, moc za ním nezaostáva ani zaujímavý Ryan Phillippe a Wesley Snipes ako hlavný záporák. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie slušný nadpriemer, rozpočet nebol moc výrazný, ale film aj tak pôsobí dobrým dojmom. Chaos je ideálny film na jedno pozretie, žiadna jeho stránka neurazí, ale keďže až na obsadenie ani žiadna nenadchne, nemôžem hodnotiť lepšie. 60% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy nerozumiem, prečo má film také nízke hodnotenia a toto je jeden z prípadov. Podľa mňa veľmi dobre premyslený krimi thriller s pár podarenými zvratmi, ktoré pridávajú na atraktivite, hlavne záver je pekne hustý a z časti aj nehollywoodsky. Scenár mohol byť síce prepracovanejší, pretože pár hluchých miest tam je, ale teória chaosu na mňa zapôsobila dokonale. A potešilo ma hlavne trio hlavných hercov. 75%. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film, obstojní herci v čele s mnou oblíbeným Stathamem a celkem zdařilý scénář s povedenými zvraty. Velmi jsem se těšil na konec v očekávání ultramegafightu mezi Stathamem a Snipesem. K tomu ale bohužel nedošlo, což je naprosto nevyužitý potenciál, máte-li k dispozici takové ultimátní borce, kteří už se v jednom filmu, také nikdy nemusí setkat. Právě toto zklamání mi nedovoluje dát více než tři hvězdy. Ohromná škoda. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, z dobrým hereckým obsadením, slabším scenárom(až na tie teórie), z niekoľkými peknými ťahmi a s naozaj chutným nápadom. No ale vážne, to, že rozmýšľate s hlavnou postavou, že pozorujete ako sa striedajú momenty prekvapenia s momentmi, kedy si myslíte, že rozuzlenie už máte v rukách. Veľmi pekná vec. No negatívum je ten slabý scenár a bolo to miestami málo dynamické. Ale malo to zas Jasona. Takže dilema ale asi 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)

Reklama

Reklama