Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zájezdní hospodě se potkají potulný rytíř Dan a jeho podkoní Vítek se dvěma uraženými bývalými ministry Lesního království. Ti si stěžují, že mladá princezna Jelena, která se nedávno ujala vlády, se spolu se svou dívčí družinou věnuje lovu, ale nesnáší muže a nechce se vdávat - a s rozmarnou ženou na trůně že země brzy špatně skončí. To mladé muže zaujme - s amazonkami se ještě nesetkali - a tak se vydají k sídelnímu městu. Za nečekaných okolností se s princeznou setkají a sblíží. Jelena opravdu skvěle ovládá svůj luk a jeho pomocí chce svým nápadníkům v cestě k trůnu zabránit - museli by ji porazit v lukostřelbě... Tak začíná romantická televizní pohádka scenáristky Jany Knitlové a režiséra Rudolfa Tesáčka. Písňové texty napsal Arnošt Goldflam a zhudebnil je Karel Cón, scénografie a výrazné kostýmy jsou z dílny Tomáše a Jitky Moravcových. Titulní hrdinka příběhu se přes své historické oblečení a dovednost v jízdě na koni či lukostřelbě odlišuje od obvyklých pohádkových princezen a svými rysy se spíše podobá moderním ženám: Podobně jako ony si sama teprve hledá své místo na světě a řeší svůj vztah k partnerovi. Režisér svěřil většinu rolí mladým hercům z Městského divadla v Brně, a tak se můžete těšit na setkání s Pavlou Ptáčkovou, Jitkou Čvančarovou, Petrou Jungmanovou, Romanem Vojtkem či Igorem Ondříčkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Mně připadá, že tenhle film by se spíše hodil do kategorie Romantická komedie, nebo alespoň Pohádka, Romantická komedie. Pohádkového v něm vlastně není nic a malým dětem bych ho asi nepustila. Jako na romantickou komedii se na ni ale čas od času ráda podívám. Především kvůli pohodové, skoro rodinné atmosféře (je vidět, že herci se mezi sebou dobře znají a jsou sehraní), zajímavému ději a krásným kostýmům vedlejších postav. ()

eagle-eye odpad!

všechny recenze uživatele

Ty woe, co tejden, to v neděli dementní pohádka s dementem Vojtkem ještě k tomu s naušnicí v uchu a s parukou na květáku. Za co mě ČT trestá? Ten tam musí někomu lízat kaštany z věnce, jinak to nepochopim. Páč i Jitka Čvančarová byla ještě taková pohublá a nedomrlá a páč se před kamerou očmrdovali další týpci ála Vojtek, je tu další odpad jak vyšitej. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pro mne byl problém obsazení. Moje neschopnost pamatovat si obličej byla zde umocněna obsazením dvou ženských postav pro mne v podstatě nerozlišitelných. Tedy dcery hospodského Borky a Šlapěny či jak se to jmenovala. Hernajs to nemohla mít jedna z nich třeba krátké vlasy? Jinak hezká hudba, ale proč většinou zpívali chlapi? Kostýmy dobré. Nějak mi neseděla princezna a to věkem. Zdálo se mi, že již měla přetočený tachometr ne? Nu, ale krásná byla, to jo. I zápletka byla dobrá. Jen škoda, že jsem její rozuzlení odhadl hned na začátku. Celé dílo bych asi nenazval pohádkou. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé po stránce obsahové i formální. Herci se vůbec nechovají pohádkově a přiměřeně stavu postav, které mají představovat; ze všeho doslova čiší současná demoliberální mentalita. Snad nejmarkantněji je to zřetelné u princezny Jeleny, kterou „hraje“ Pavla Ptáčková a rytíře Dana ( Igor Ondříček). Tato rádoby pohádka R. Tesáčka z tvůrčí skupiny Pavla Aujezdského patří i tentokrát mezi nejslabší. ()

Hayley_Kelly 

všechny recenze uživatele

Podívejte, je to pohádka pro děti, ano? Přiznejte si tuhle skutečnost a nejdnou to není ani zpoloviny tak hrozné, jak se to na první pohled zdá. Ano, dialogy jsou občas trochu topornější, ovšem není to ani zdaleka tak nesnesitelné, jak si tady někteří stěžují. Písničky jsou hezké, příjemné na poslech, často chytlavé, příběh i jakž takž originální. Postavy sympatické (až teda na prince Vladana v jeho oholené dredové verzi, tam je to vážně divné...) a s vcelku uvěřitelnými charaktery. Za mě trochu lepší průměr televizních pohádek. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo na Arcibiskupském zámku Kroměříž a objeví se zde také záběr na zámek Mikulov. (SONY_)

Reklama

Reklama