Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím zdôrazniť, že ma milo prekvapil citlivý slovenský dabing, ktorý filmu určite pridal na atraktívnosti. Ale celkovo som prekvapený aj filmom, veľmi dojemný príbeh, pútavý, dojemný a hlavne prasiatko, ktoré si ma svojou tváričkou jednoducho podmanilo, bolo skvele vykreslené. Jeden z dominánt rodinných filmov. 90%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +český dabing, krásné prostředí, příjemná podívaná -lidé nejsou moc sympatičtí/// V řadě dětských či rodinných filmů s touto tématikou se jedná o jeden z nejlepších filmů. Děti se budou bezvadně bavit a překvapivě to sedne i dospělým. Hlavně to není infantilní. Příběh ač jednoduchý, je krásný a nenásilný. Prasátko Babe si zamilujete, a tejně tak se vám budou líbit i jinačí zvířátka. Přiznám se, že podobnou „farmu“ máme i u dědy. Tedy možná tam chybí jen ten kačer :-). Takže dost dobře jsem si dokázal představit naši zvířecí rodinku a dost možná se i stane, že teď na ně budu pohlížet jinak. Možná škoda, že třebas kůň tam neměl více prostoru. Dále rozdělení na kapitoly jako z knížky mě osobně moc nenadchlo, ale dětem to jistě účel splní. K tomu pěkné vyprávění s velice příjemným dabingem dotvářejí již tak krásný snímek./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem krávovinu, ale vyloupla se z toho vcelku sympatická pohádka, která má co nabídnout dětem i dospělým, co se rádi vracejí do dětských let. Spousta mluvících zvířat s roztomilým prasátkem v čele, slušnou atmosférou a nezbytným morálním ponaučením, že zlo se nevyplácí (takhle lhát dětem:-)). Pouhé tři hvězdičky jdou na vrub dabingu Aťky Janouškové - já tu minibabu prostě odjakživa nemůžu vystát, z jejího hlasu mám osypky. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A až se tady objeví kačer, jedno mu vyřiďte !! Jednou je kačer, tak ať se podle toho taky chová.. Už žádné kokrhání, žádné vylomeniny !!" ;) Rozhodně svému názvu i hlavnímu hrdinovi navzdory žádná prasečina.. Naopak výtečná adaptace, jeden z australských filmových vrcholů i velká psina, pod jejímž scénářem poznáte na první pohled překvapivé jméno madmaxovského George Millera.. Ten jeho oblíbený motiv, v souvislosti s čímž mě hned napadá ještě jeden velký režisér, totiž Bryan Singer, hrdiny vzpírajícího se vlastnímu osudu a předurčenosti či hledání vlastního já lze snadno vypozorovat vlastně v každém jeho snímku.. Když jsou kočky svině, proč by prasátko nemohlo bejt ovčákem.. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na to, že šlo o vysněný projekt režiséra Mad Maxů a Čarodějek z Eastwicku, to mohl být mnohem větší úlet, i když své zářné momenty to rozhodně má, jak dokládá volání staršího (15letého) potomka, že máme novou vánoční pohádku, po scéně „Christmas means carnage“. Ideový obsah od „dobrým slovem dokážeš víc než řevem“ přes „větší překážkou v komunikaci než hloupost druhé strany jsou oboustranné předsudky“ až po „tvé předurčení není dáno tělem, v kterém se narodíš, ale touhou, kterou máš v srdci“ je z pohledu dospělého idealisty zcela v pořádku, jenom si nejsem jistý, kolik z těch ponaučení v této formě prosákne do hlaviček mrňatům, kterým by měla být určena, a nakolik šlo spíš o cílené dláždění cestičky k Oscarům. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Většina filmů vydaných v německy mluvících zemích je dabována stejnou standartní německou výslovností. Nicméně tento film byl také speciálně nadabován pro Rakousko, kde každé ze zvířat mluví jiným rakouským akcentem: kačer zní jako Tyrolan, kočka má vorarlbergský akcent, myši zpívají styrianské lidové písně atd. Film byl díky tomu v Rakousku hodně populární mezi dětmi i dospělými. (HappySmile)
  • Mistrovství ovčáckých psů se koná v Kingsmith Fairground. Film je založen na knize Dicka King-Smithe. Elektromechanik, který jde na výstaviště se jmenuje Dick. (HappySmile)
  • Muž, který koupí 3 Flyovy štěňata, je hlavní zvířecí trenér Karl Lewis Miller. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama