Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecká expedice pátrající po legendárních lebkách z Tougandy se vylodí u břehů Bengálských ostrovů. Ačkoliv jsou speciálně vyzbrojeni, netuší, že dávné kouzlo lebek může ohrozit nejen je, ale i celé lidstvo. A právě toho chce využít nelítostný Xender Drax (Treat Williams). Ale jen do té doby, než se objeví někdo, kdo mu v tom může zabránit - neohrožený hrdina Fantom (Billy Zane) - postava z comicxové legendy staré více než 400 let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (7)

  • Falkmoore (Bernard Kates) je jméno sluhy Palmersů a je odvozeno od jmen Lee Flak a Ray Moore, což jsou tvůrci stejnojmenné komiksové série. (Terva)
  • Australská společnost kameramanů ocenila Davida Burra cenou pro nejlepšího kameramana roku. (Terva)
  • Film je natočen podle stejnojmenné komiksové série Lee Falka. (Terva)
  • Zájem režírovat sníme vyjádřil Sergio Leone, nakonec ale z jeho akvizice sešlo. Druhým zájemcem byl v roce 1990 Joe Dante, studio Paramout však neustále oddalovalo začátek natáčení, a tak Dante odešel za dalšími závazky. Mezi kandidáty na režii ještě figurovalo jméno Joel Schumacher, ale bylo rozhodnuto pro Simona Wincera. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Los Angeles a New York. Poté se štáb přesunul do Thajska a Austrálie. (Terva)
  • Původně měli být natočeny ještě dvě pokračování. Po finančním neúspěchu však od projektu Paramount odstoupil. (Terva)

Související novinky

Bouchačky a fialové tepláky

Bouchačky a fialové tepláky

17.12.2008

V roce 1996 natočil „australský dobrodruh“ Simon Wincer adaptaci stařičké komiksové série Fantom. Laciné béčko povýšil na snesitelnou zábavu hlavně scénář Jeffreyho Boama (Poslední křížová výprava),… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno