Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný drama pod solidní režií a se skvělým obsazením. Sice jsem se občas ztrácel ve všech těch zvratech, protože jich bylo docela dost, ale nakonec to do sebe hezky zapadlo. Jen škoda, že celej ten tábor byl hodně filmovej až nereálnej, protože věřím, že za 2. SV to v takovejhle zařízeních chodilo o dost jinak. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Válečným filmům nefandím a bez mučení přiznávám, že Hartovu válku jsem si pustila z čistě ženského důvodu: chtěla jsem se kouknout na pěkný chlapy:) Tento film ale může nabídnout mnohem víc než Bruceovy ostře řezané rysy a Colinovy hluboké hnědé oči. Příběh je zajímavý a celkem originální, chybí klasické rozdělení Američani - hodní, Němci - oškliví a možná budete mít občas problém rozhodnout se, zda je vám sympatičtější plukovník americký nebo německý. Trošku mě ale zklamal závěr. Je sice bezesporu vznešený a dojemný a nechybělo mnoho, abych sahala po kapesníku, ale kdyby Bruce pro jednou přenechal roli největšího hrdiny někomu jinému, bylo by to lepší. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh, tváriaci sa neuveriteľne pravdivo. To všetko, čo sa tak nasilu natíska do myslí diváka, tak to práve najviac vadí pri sledovaní tohoto filmu .... Film sa vezie len na "módnej vlne odškodňovania rasistickej nenávistnej minulosti USA. " Načrtne Farrelovu zradu, ktorú však nedorieši do konca a nechá ju visieť niekde vo vzduchoprázdne. Samotný proces s čiernym vojakom je len bočnou dejovou líniou,zastierajúcou iné ciele. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film mnoha tváří – syrové válečné drama plynule přechází ve drama soudní, které se ukáže být pouze zástěrkou k provedení velké tajné akce. První část patří díky své snaze o autentičnost zároveň k té nejlepší. Vystřelený mozek sem, do masa omrzlé nohy tam, všude mráz a karikatury zlých německých vojáků. K pohodové atmosféře takového Velkého útěku má nálada panující ve Stalagu A VI pěkně daleko. Jenže po necelé hodině nastane zásadní zvrat, s nímž se na nás začnou ze všech stran valit „velké“ dialogy o důležitosti cti, odvahy, popř., o nesnadném postavení černošských amerických vojáků. Z tvrdého velitele tábora je naráz ke všemu svolný „tatíkovský“ typ, naopak americký kapitán se ukáže být pěknou sviní. To už však soudní proces směřuje k vynesení rozsudku, film nabírá na napínavosti a jednotlivé figurky si zase zpátky „vydobývají“ své předem určené pozice – zlí zůstanou zlými, hodní se zachovají jako hrdinové a ti, od kterých se to obecně očekává nakonec taky odhalí svou „správňáckou“ povahu. Jinými slovy - to nejoblíbenější americké klišé. Patříte-li ke „sběratelům“ dobře zahraných nácků, stojí vám za zapamatování jméno Marcel Iures. 80% za část první, 40% za druhou a 60% za finále po zprůměrování dává čistou obrácenou devadesátku. 60% Zajímavé komentáře: StarsFan, Květula, Pisoarec ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že sa z českého nakrúcania v poslednej chvíli vyvliekol do Farrellovej úlohy pôvodne obsadený Edward Norton. Taký strašný scenár! Nevravím ani tak o postavách a dialógoch, hoci ani tam to nie je žiadny med lízať. Hovorím o takmer až sci-fi deji. Zajatecký nemecký tábor, v ktorom Nemci urobia súdny proces, v ktorom americkí väzni svedčia proti Nemcom a Nemci sa k nim správajú ešte lepšie, ako Gregory Peck v Ako zabiť vtáčika. Wtf??? Toto naozaj niekto myslel vážne? To mi je teda ale romantizovanie Druhej svetovej vojny (a „života“ v zajateckých táboroch)! Scenár je natoľko hrozný, že je v konečnom dôsledku úplne fuk, že herci (Willis, Farrell, Hauser, Howard, Iures) sa snažia, že režisér vie robiť akčnú scénu (viď. dravý úvod ma potešil, ale samozrejme nečakajte akčný film) i miestami veľmi dobrú atmosféru. Obstojné remeslo, ale za vyložene hlúpy scenár  2*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Petr Moravec z české společnosti ETIC, která místní natáčení natáčení zajišťovala, v čase premiéry popisoval genezi vzniku filmu a jak se vlastně dostal k nám: "Příprava projektu začala už v devadesátém devátém, kdy na něm měl pracovat mexický režisér Alfonso Cuarón. Pak se přepisoval scénář a jako režisér nastoupil Gregory Hoblit. Taky roli poručíka Harta měl původně hrát Edward Norton a teprve později, když se neshodl se studiem na úpravách ve scénáři, tu roli získal Colin Farrell. (...) Co se našeho vstupu týče, Hartova válka byl film, který se dal natáčet prakticky kdekoli na světě. Devadesát procent příběhu se odehrává v zajateckém táboře, který bylo třeba postavit od nuly. Ve hře bylo několik zemí - kromě nás ještě přinejmenším Kanada a Německo. Nakonec se nám díky kreditu naší společnosti a cenám podařilo dostat natáčení sem. (...) Tenhle film byl svým způsobem unikátní tím, že šlo o první podobně velký studiový projekt, na kterém byla některá oddělení obsazena výhradně českými lidmi. Produkce byla kromě americké koordinátorky výhradně česká a i všichni osvětlovači a tvůrci speciálních efektů byli Češi. Toho se nám u žádné dřívější produkce dosáhnout nepodařilo. (...) Ta důvěra se projevila například, když bylo potřeba udělat dotáčky. Takové ty 'náladovky'. Například jsme museli čekat, až napadne sníh, protože v úvodních záběrech je vidět zasněžený celý hrad Kost. To už bylo úplně v naší režii, z Ameriky nepřijel nikdo. Věřili nám." (NIRO)
  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)

Reklama

Reklama