Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angela pořádá večírek v strašidelném domě na kopci, ale nikdo z hostů nevěděl že v domě je zlo a každého kdo vstoupí promění v démona. (ČSFD)

Recenze (59)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skutocne dobry horor a dalsi dokaz toho, ze kvalitne veci sa najdu hlavne mimo komercneho mainstreamu /obcas ja v mainstreame, ale len obcas/. Strasidelny dom ja kapitola sama o sebe, strasidelny je uz aj samotny vecierok a potom sa zacina dobra a kvalitna hororova jazda. Reziser Kevin Tenney mi sice nic nehovori, ale ako horor je tento film dobrym kuskom. Ovsem, na kultove vysiny 70. rokov toto nestaci a stale je to len becko. 67 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neškodná béčková blbina jejíž největším mínusem je celá první půlka, v níž se ta banda otravnejch a nesympatickejch teenagerů potlouká naprosto bezprizorně. Potom se jednotlivejch postav začnou zmocňovat démoni, na scénu vstoupí povedené masky a o zábavu je rázem postaráno. Stačí holt jen přežít ten rozjezd. PS: Remake (2010) by teoreticky mohl být povedenější (prostor na zlepšení tu totiž každopádně je), ačkoli nejspíš nebude. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Night of the Demons je béčko jako křen. Už podle úvodních titulků lze vycítit, pro koho je tenhle kousek určen. Osmdesátkový feeling tu hold prostupuje celým filmem, a to od řízné rockové muziky, až na pár výjimek strašných herců (to se samozřejmě netýká veteránky Linney Quigley, která opět potěší nejedno mužské oko), sympaticky nedokonalých masek a stagnujícího příběhu. Ten je založen pouze na legendami opředený Hallův dům, v němž se početná skupina nadrbaných teenagerů rozhodnou oslavit svátek Halloween. Díky zrcadlové seanci však probudí rohatého démona sídlícího v suterénu, a ten rozjede vlastní zábavu: gore vraždy, nahotu, černý humor a Angelin pekelný dance. Takže račte vstoupit, smrtelníci! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Úžasný béčkový horůrek, obestřený tajemnem, nádherně děsivou atmosférou, démonickou hudbou, zvlášť při Angelině ďábelsky divokém tanečku (to by odrovnalo asi každého), no a když se tam vynoří pán všeho zla v podobě mendéského kozla, a otevře svůj lačný chřtán jako pozvánku na slibně se rozjíždějící Halloweenskou párty, která se jak to tak vypadá vyvíjí všelijak, tak už vím, že tohle sousto má pořádný grády...uf. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Napriek dobrej atmosfére je film iba o pobehovaný teenagerov po starom dome kde nejaký duch vstúpi do jedného z nich a začne ich postupné vraždenie a ich následné oživenie takže s ubúdajúcimi obeťami pribúda démonov ktorí to musia zvládnuť do východu slnka keď končí Halloweenska noc a ich sila sa potom vytratí. Ničím výnimočný ale i celkom nedementné správanie teenagerov, snažiacich sa užiť si Halloweena v starom opustenom baráku. Páčil sa mi len Angelinin tanec za svetla stroboskopu po jej ovládnutí démonom. Baby tu nemajú problém s ukázaním predností takže priemerné 3 hviezdičky s veľkým prižmúrením oka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek, na kterém notně zahlodal zub času. Velmi naivní osmdesátkové béčko, které vás opravdu nevyděsí. Tajuplná atmosféra naprosto schází, jízda kamery ala Evil Dead na dobré strašení nestačí. Prostinký příběh o domě posedlém zlými duchy nepřináší nic nového - parta mladistvých se ocitne v pasti, a kdo neuteče (což se zdá téměř nemožné), promění se v démona. Hvězdu si určitě zaslouží nápadité masky! Gore efektů je pomálu a vymáčknutí očí je sice efektní, avšak osamocené. Další hvězdu si zaslouží hudba, především závěrečný song skupiny Bauhaus (Stigmata Martyr). Dům sám o sobě je pěkný, co je to však platné, když místo, abyste se báli, chce se vám stále více a hlasitěji smát. Nejlepší scénou tak zůstává tanec Angely před plápolajícím krbem. Film na nedělní odpoledne pro starší školáky... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Polibkem se z vás stane démon. Nechybí erotika, která je zbytečná, ale bohužel je u takových snímků pravidlem. Fajnový počin, díky kterému není divu, že se natočily pokračování. Angela tu rozjela svou démonovskou kariéru. :D ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedno z béčiek s mizerným scenárom, ale skvelým nasvietením, maskami, gore, synťákovým soundtrackom a podmanivou hororovou atmosférou, ktorých sa v priebehu 80tych rokoch nakrútilo habadej a dnes ich je ako šafranu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ohó, veľmi príjemné prekvapenie. Úvod je síce hrozný a herci dosť odpudzujúci, pričom dlho sledujeme len prípravy na večierok a potom ešte zdĺhavejšie motanie sa po strašidelnom dome. To sa však razom zmení, keď nešťastníci pomocou zrkadla vyvolajú démona a spečatia tak svoj osud... Atmosféra razom zhustne, dôjde na akciu v spojení so snahou o vlastnú záchranu s malým prídavkom sexu a to všetko je zabalené do čierneho humoru, ktorý miestami fungoval na jednotku s hviezdičkou. Masky na tú dobu boli tiež skvelé. U mňa spokojnosť, snímok si červené čísla s prehľadom zaslúži. 80/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle, v podstatě se dá říct i kultovní snímek, mě nějakým záhadným způsobem až do dneška míjel a musím říct, že až tak moc se nestalo... Neříkám, že je to vysloveně špatný kus, pozdní osmdesátky jsou z něj cítit na sto honů (masky, hudba, scénář), ale debilita a uječenost některých postav (zejména Judy) mi brání dát Night of the Demons více než průměr... Možná kdybych viděl film v dětských letech, z nostalgie bych dal, jako u některých jiných kousků, více, ale nestalo se, takže za tři... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Architekt si dal záležať na výbere domu, kde sa skoro celý dej bude odohrávať, maskéry si dali záležať na znetvorených tvárach a dokonca sa vydaril aj samotný démon. Lenže ten je tu len ako taký pozorovateľ, čo je dosť veľká škoda, keby pobehoval po baráku spoločne s infikovanými teenagermi, bola by to väčšia sranda. Čaká nás aj nejaká odvážnejšia nahota, full frontal tu nie je, ale raz vidíte to, potom zase ono... Inak ide sa v slasherových naratívnych šľapajách, nechýba totiž ani final girl, len s tým rozdielom, že o slasher nejde. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Stelesnenie béčkovej jednoduchosti 80. rokov. Horor o prekliatom dome je vlastne akousi koncentráciou všetkých klišé, ktoré sú v danom subžánri zavedené. V závere sa podarilo vyprodukovať veľmi intenzívnu záhrobnú atmosféru a snímka svojou koncepciou v mnohom pripomína Raimiho kultovku Evil Dead, čiže ak máte tento ranný Samov počin v láske (ja príliš nie), bez výčitiek svedomia môžete siahnuť i po tejto nízkorozpočtovej snímke. Čerešničkou tohto filmu je roztomilá Linnea Quigley, hororová ikona, ktorá si svoju úlohu náležite užila. :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se odhodlal zkouknout tuhle klasiku, že mi to ale trvalo. No nakonec abych se přiznal nejsem nijak odvařenej a druhej díl mi přišel lepší, dokonce i remake se mi líbil o něco víc(nebral si tolik servítky, a spíše se soustředil na akci). Quigley je opět perverzní tak jak jí známe a máme rádi, a ostatní herci sice nebyly bůh ví jak dobří, ale ani tak to nevadilo on každej hrál strašný hovado. Ani s jedním člověkem jsem nesympatizoval ale na druhou stranu mi nevadily. Atmosféra by se dala krájet, ale něco tam chybělo. Pravda je že začáteční titulky byly neuvěřitelně parádní, ale postupem času se to ztrácelo. Čekal jsem též více gore, byl jsem namlsanej z druhého dílu a tak jsem čekal nášup. Nemůžu říct že jsem zklamanej tak či tak dávám 4*. Ale pravda je že hodně slabé 4*. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příjemná béčková záležitost půjčující si z Evil Dead či italských Démonů, přiblblá partička osmdesátkových hororových teenagerů pořádá párty v prokletém Hullově domě a na kobylku se jim dostane místní démon. První půle, kde se nic neděje se musí přežít, poněvadž druhá půlka už je very funny a místy se dokonce podaří vytvořit i příjemnou atmosféru.. např. Angelin tanec. Nebýt té první nudné půle šel bych s hodnocením i výš. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další film kterej je spíš pro smích, než aby měl někoho děsit. Masky celkem ušli.. příběh a herecký výkony ve stylu achjo. Klasický tupý "hororový" béčko z osmdesátek. Rtěnka zasoukaná do bradavky faakt jako neměla chybu. Na to nikdy nezapomenu. Dík. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou ty nejlepší filmy, jaký si člověk může pustit v čase Halloweenu, lidi v osmdesátých se ještě očividně bavit uměli a když náhodou začala zábava na párty váznout, vytáhlo se starý zrcadlo a přivolal se zabavovač starej dobrej démon, kterej ví, jak má takovej fajnej večírek vypadat- tvrdá rocková muzika, sem tam nějakej ten sexík a samozřejmě- ano, vraždy a mordy všemožným způsobem. Po všech stránkách lepší než remake z járu 2009, ale to není nic překvapivýho... byť je to vlastně děsná blbina, s neherci a správně ulítlými maskami. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Démonická Linnea Quigley a její úžasné kouzlo s rtěnkou a výtečná závěrečná scéna. Skvělé masky a triky, žádný digitální oheň ani sterilní CGI, stará dobrá osmdesátková ruční práce. Výborná hudba, skvělé účesy, bobři, Asiatka, démoni... Prostě radost pohledět. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Night of the Demons je síce nepochybne inšpirovaná Raimiho Evil Deadom či Bavovými Démonmi, po dosť nezáživnej prvej polhodine, ktorú spestrujú jedine ružové nohavičky necudnej kráľovnej béčkových hororov Linnei Quigley však začne poriadne gradovať a prináša slušnú nádielku hororovej zábavy s výbornými maskami a gore efektami. ()

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama