Reklama

Reklama

Věc, která dobyla svět

(neoficiální název)
  • USA It Conquered the World (více)

Obsahy(1)

Dr. Tom Anderson byl kontaktován bytostí z planety Venuše, která se dostala na Zemi díky družici vracející se z tříměsíční pouti vesmírem. Nadchne se pro plán mimozemského monstra, jehož cílem je zbavit lidi všech emocí, ovládnout je a učinit tak svět lepším místem pro život (dalších návštěvníku z Venuše, samozřejmě). (p6qwre)

Recenze (13)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, které můžete považovat za úplnou kravinu, nebo za vcelku ucházející nenáročnou zábavu. Příběh je to opravdu šílený, plný nesmyslů, nelogičností, vyšperkovaný děsnýmy hereckými výkony a spoustou patetických řečí. Hlavní příšerka z planety Venuše vypadá velmi originálně a zároveň dokonale směšně a souboje s ní svojí nedokonalostí připomínají slavné scény souboje s chobotnicí z "Bride of the Monster" od Eda Wooda. Ale zase to má vcelku rychlý spád a ke konci i pár napínavých momentů...... V roce 1966 vznikl béčkový remake totohoto béčka:), pod názvem Zontar, the thing from Venus ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Docela laciné provedení, což by mi nevadilo... Příšera vypadá krásně, takovým plyšáčkem bych nepohrdl, a "herci" se musejí hodně snažit, aby se jí vecpali do pařátů. Herecké výkony bohužel podprůměrné, film trpí patetickou ukecaností na stranách "dobra" i "zla". Nicméně, klady bych tu našel (spoilers ahead) -- jednak nezvykle akční jedna z žen, která tam není jen pro ozdobu jako obvykle, ale když se dozví, kde se venušan skrývá, jako první vezme flintu, skočí do auta a jede ho vymýtit. Za druhé, vidím zde jistou anarchistickou potměšilou podvratnost, kdy obránci Země bez mrknutí oka vraždí své ovládnuté nejbližší apod. a jediný, kdo projevuje žal, je "bezemoční" padouch. Dále je zajímavé a proti klišé, že zavražděny jsou všechny tři ženy v příběhu, všichni důstojníci (armádní i policejní) a stařík -- podle cenzurního úzu (Hayes code) přesně osoby, které obětmi být neměly. Kdyby tam ještě zabili pejska a malou holčičku, už by to byla filmová revoluce. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela slušná prdel. Je to klasické béčko 50 let. Látají tu mimozešťani a lidi si je pletou s netopýrama. Lehce to kopíruje Invazi zlodějů těl. Herci jsou příšerní. Ale člověk se baví, je to zábavné ne moc ukecané a neustále se tu něco děje. Ty masky mimozešťanů a loutky všeobecně jsou hodně srandovní. Corman ví jak se dělá řádný béčko u kterého se člověk baví. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vetřelec z Venuše (čti chodící stan s krvelačným výrazem) s pomocí dobrosrdečného dr. Andersona (Lee Van Cleef v jedné z prvních výrazných rolí) nastolí na zemi nový řád. A kupodivu to není tak zlé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Herci jsou snesitelní, dialogy nejsou tak tupé jako u obdobných snímků. Scény s Dickem Millerem a Jonathanem Hazem aspoň přinášejí humorné odlehčení, jaké by potřeboval i zbytek filmu. Docela mě to bavilo a jsem na vahách s vyšším hodnocením. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To zase jednou byla neskutečná pitomina! Tolik krávovin, hloupostí, nelogičností a stupidních dialogů by dokázalo otrávit i větší nadšence béčkových sci-fi, než jsem já. Sice sem tam probleskne něco zábavného - vzhled monstra (co to sakra bylo??), ti srandovní netopýři na gumičce, bezcitnost při zabíjení kladných i záporných postav... ale jakmile je co vyzdvihnout, přebije to do nebe volající kravina (jak lze dvěma výstřely zastřelit tři lidi, když ani nestojí za sebou? Jak může policajt umřít vteřinu poté, co mu na jednom místě na zádech vzplane košile? Jak může... ale co se snažím, to bych se takhle mohl ptát scénu po scéně na celý film). Je to blbost. Sice občas zábavná (jakákoli scéna s monstrem samotným je dementně lahůdková, závěrečný souboj tomu kraluje), ale pořád blbost ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen během 5 dní. (hladass)
  • I když je bytost fanoušky obvykle označována za okurku nebo jinou zeleninu, "Beluah" měla být ve skutečnosti plíseň. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno