Reklama

Reklama

Malý obchod hrůz

  • USA The Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Tato černá filmová komedie je příběhem zaměstnance malého květinářství, ke kterému se shodou náhod dostane semeno podivné rostliny. Zpočátku neroste, ale když se její majitel při ošetřování řízne do prstu, rostlina si na jeho krvi ráda pochutná a mohutně povyroste. Když už masožravci přestane stačit krev a maso, začne se její majitel shánět po větších a větších obětech... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Little Shop of Horrors je v pořadí 4. film od Rogera Cormana, co jsem teď v posledních několika dnech viděl a musim říct, že je to jedinej film, kterej za něco stál. Na druhou stranu, až takhle vysoký hodnocení, který zde film má, mi připadá dost přehnaný. Ale zpět k filmu... Horor to vůbec neni. Předpokládám, že ani v roce 1960 to nikdo nebral jako horor. Ten film je jasná komedie, která je chvílema dost černá. Třeba scény u zubaře s Jackem Nicholsonem nebo krmení masožravý rostliny rukama a nohama, co zbyly z člověka přejetýho vlakem mě docela pobavily. Najdou se tady ovšem i nepovedený fórky, který možná byly směšný někdy v éře němýho filmu - klouzání po šlupce od banánu, různý padání na zem a podobně. Navíc mě film chvílema i nudil, ale vzhledem ke krátký stopáži se to dalo přežít. Takže dávám nakonec 3 hvězdičky, ale že bych to musel vidět podruhý, to zase ne. Jinak se určitě pokusim sehnat remake z roku 1986 se Stevem Martinem. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Hodinková anekdota o tom, jaké to je mít mít doma masožravou a věčně hladovou kytku. Příběh je sice primitivní, nicméně Mushnick a jeho slovní hříčky nemají chybu, všemi vychvalovaný Jack Nicholson samozřejmě také potěšil (dokonce mi připomínal mladého Leonarda DiCapria) a celé to má takovou příjemnou, starosvětskou atmosféru. P.S. Titulky od Petra Palouše pro Českou televizi jsou jak jinak více než vydařené. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V čase svojho vzniku to bola určite nadpriemerná horrorová komédia o hovoriacej mäsožravej rastline, ktorá sa necháva vykrmovať ľudským mäsom a v jednom kuse vykríka: "Feed me! I´m hungry! Feed me more!". Dnes je to skôr záležitosť pre filmových zanietencov, ktorí tento snímok ešte dokážu oceniť a ktorých iste poteší jedna z prvých hereckých úloh Jacka Nicholsona. *** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Remake patří mezi parádní komedie/horor jaký jsem kdy viděl. Parádní hudba, parádní efekty a výborný Steve Martin. Tenhle díl je poměrně slušný ale chyběl mi k tomu hodně velký kus abych filmu dal více než 60%. Corman určitě zaujal a jeho režie je výborná, ale jelikož jsem viděl jako první remake tak jsem čekal něco trochu víc. Humorný scény navíc nebyly zrovna moc humorný ale příběh a celý to prostředí mě poměrně slušně bavilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byla taková hříčka, kam občas zabloudil výtečný černý humor (nohy, Jack Nicholson ) ta kytka mě připomínala mě jako malýho, taky jsem furt řval že mám hlad, se divím, že jsem to přežil, protože já bych po tomhle po žadavku řekl "tady žeru jenom já" a kytka by utřela hubu. No dám tři, ale je to na hraně, spíš z úcty k jednomu z místních chebských filmových maniaků. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • V době premiéry Roger Corman předpovídal, že film nebude mít u diváků přílišný ohlas. V 70. letech se z něj především díky televizi stal kult. (Shaqualyck)
  • Charles B. Griffith domluvil roli ve filmu také části své rodiny (zahráli si jeho babička a otec). (Chatterer)
  • Role Seymoura Krelboina se měl původně chopit Dick Miller. Vystřídal jej Jonathan Haze. (Chatterer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama