Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 400 lety skotský vůdce Connor MacLeod zjistil, že patří mezi Nesmrterlné, zvláštní sektu bojovníků obdařených štěstím i prokletím věčného života. Nesmrtelného dokáže zabít zase jen Nesmrtelný - tak, že mu dobře mířenou ranou meče z ušlechtilé oceli oddělí hlavu od těla - a síla poraženého přejde do těla vítěze. Až poslední z Nesmrtelných zasadí svému soupeři smrtící úder, stane se neporazitelným vládcem celého světa. Po staletí proto zuří mezi Nesmrtelnými tajný boj. Po staletí padají hlavy a tříbí se šermířské umění těch, kteří přežili. Po dlouhé cestě stovkách vítězných bitev čeká nyní na McLeoda a jeho bratra Duncana poslední boj... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Mizerné pokračování s jednou jedinou dobrou scénou. Tou je souboj Conora a Duncana na střeše budovy, kde je báječně vyřešený product placement značky JVC, průzračně červěným svítícím billboardem, jenž v akční sekvenci dominuje a přitom ji nijak neruší. Tvůrci se chtěli zavděčit všem, jak fanouškům filmu, tak i vcelku povedené kultovní tv série a přivedli Lamberta i Paula. Naneštěstí scénář je horší než mnohé tv epizody Highlandera a to do té míry, že se dá srovnat snad jen s nepovedenou 6. sérií, takže z toho nakonec vzniklo jen velké zklamání pro oba tábory. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Béčko v pravém slova smyslu, po vzoru této franšízy plné flashbacků (ono je to skoro celé jen flashback) a plochých hereckých výkonů. První půl hodina je až na pár důležitých scén v podstatě prázdná, ale uběhne mílovými kroky, jako zbytek filmu. A i když film spíše než fantasy funguje jako komedie (hned úvodní bitka byla studnicí vtipných scén, kdy se režisér pokouší o drsně vypadající bitky), vůbec mi to nevadilo, protože jsem do toho šel bez jakéhokoliv očekávání. Highlander: Endgame se nakonec ukázal jako „Best of the Worst“ (fanoušci RLM vědí) a guilty pleasure. Třešničkou na dortu a obrovským překvapením je přítomnost Dinnieho Yena (a jeho dost možná první herecká role v americkém filmu?) a plešatého záporáka z Dungeons and Dragons s modrými rty, který si zde zahrál hlavního padoucha a pro mě je pravou esencí filmu, protože každá jeho scéna je naprosto geniální ve své špatnosti (při každém pohledu na něj a snahu o hraní sem se musel smát; když mu navíc dáte repliky jako „What's wrong? Don't you want to be inside me?“, zábava na celý večer je zaručena). Jelikož Dungeons and Dragons vyšel ve stejný rok jako Highlander, tenhle borec má v jednom roce na kontě hned dva ultimátní zářezy :D. V životopise bych se tím ale nechlubil. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Filmový a seriálový horal se setkávají, aby to jednou provždy rozsekli. Zpočátku to vypadá na sice laciné, ale pohodové videobéčko (přepadení svatyně), u kterého rejža nemá problém s nasekáním dostatku efektních záběrů pro trajler, ale pak se to začne utápět v nezajímavých soubojích na meče a hlavně v nesnesitelném romanticky plačtivém blábolení o osudu a moc tomu nedodá ani zombioidní Lambert, herecký tragéd Paul, mrštný Yen, vesele přehrávající záporák Payne či fešná Barbuscia. Ale tahle série šla vždycky mimo mě. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už je výsměch, parodie, totálně nekompetentní sračka. Trojkou měla tahle série skončit, ale tak už je tomu holt vždycky když se z něčeho stane značka a dají se z toho ještě vydojit nějaký chechtáky. s Wynorskim nebo nějakým jiným vtipným režisérem to mohla bejt aspoň braková sranda. Takhle je to jenom sranec.0% ()

K4my odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu špatná režije, špatné efekty, špatně zpracované prostředí, špatně zrealizované souboje, špatná implementace do děje odehrávající se v již zmíněném špatně zrealizovaném prostředí..... V tomto filmu bylo vše špatně...... a to měl Highlander od počátku celkem nabitý potenciál, teď má potenciál tak akorát zbytý (nebo že by zbitý), v tomto případě je to jedno :-D ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Interiéry Svatyně se natáčely v opuštěném rumunském solném dole, nacházejícím se téměř 200 metrů pod zemí. Jedinou přístupovou cestu představoval výtah, který štábu znepříjemňoval přepravu potřebného vybavení. (HellFire)
  • Trailer k filmu sa stal neslávne známym kvôli veľkému množstvu scén, ktoré sa do filmu nedostali. A tak divák môže vidieť Duncana a Connora prechádzajúceho časovým portálom či magické schopnosti hlavného záporáka, Jacoba Kella, jedine v tomto traileri. Neskôr sa objavilo tvrdenie, že niektoré zábery boli natočené kvôli tomu, aby sa film zdal atraktívnejším. (beso74)
  • Originálny titul filmu znel Highlander: World Without End. (beso74)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama