Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Hudba 3/10 Efekty 1/10/// PLUS: hudba by se krásně vešla do jednoho sestříhaného klipu, je to totiž to nejlepší co film nabídne, jo a taky tu hraje Adrian Paul MÍNUS: totálně zmršený, to bylo něco strašného tohle sledovat, nejvíc mě iritoval klipovitý střih, levná výprava a dekorace, mizerné efekty a pošahaný příběh a směšné dialogy/// Shrnutí: Totální ukázka sestupné tendence celé téhle série, kdy pátý film už nemá kam klesnout. Musím se snažit najít pozitiva a taky pravda, napoprvé jsem to nedokoukal. Nesrovnatelně odlišný zážitek oproti prvnímu dílu, který jsem sledoval na skotské vrchovině./// Celkem 15%/// ()

GILLWANDER odpad!

všechny recenze uživatele

Horší film ako je tento som nevidel poriadnu dobu. Katastrofálne scény, mizerný strih, herecké výkony úbohé až žalostné a dej, ktorý v konečnom dôsledku nedáva žiadny zmysel. Trpel som. Bol som doslova v mukách. Po polhodine som to vzdal. Nevládal som toľko neschopnosti pokope monitorovať. Úbohé. A ešte ako. Jedna hviezdička je pre toto ohavné dielo príliš veľa. 0% ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Tiež si myslím, že nie je fér hodnotiť film na základe nedokončenej verzie. Pri troche úprav by tom mohol byť dokonca aj priemerný film :) S tým hybridom cenobita a obyvateľa Sillent Hillu, čo si hovorí že "Guardian", asi už moc zázrakov nenarobia. Ale dúfam, že aspoň spravia niečo s efektami, lebo záverečný súboj bol jednoducho strašne smiešny a trapný. Otázne je tiež, či bolo rozumné nechať Adrianovi Paulovi zlomiť meč. Po zbytok filmu sa potom oháňa len dvoma nožmi, čo tiež nie je bohviečo. Pochybný, nevysvetelneý a nedotiahnutý príbeh, rovnako ako aj absenciu normálneho záveru radšej nechám tak, lebo nepochybujem, že tieto problémy budú vo finálnej verzií vyriešné. Čo ma naopak potešilo, je väčší príklon ku fantasy a hlavne absencia flashbackov - t.j. celý film sa odohráva v súčasnosti (resp. budúcnosti). Stačí si už len počkať do septembra 2007 :) Inak len najväčší optimisti si môžu myslieť, že sa to dostane kina, pretože toto je film "straight-to-DVD" ako vyšitý... Edit: Oukej, takže u finálnej verzie sa žiadny zázrak nekonal :( ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalsie zbytocne pokracovanie kultoveho filmu Highlander. Banda tupych highlanderov toho moc nenarobila a boli skor zbytocnymi postavami, ktore si len pytali dostat na telo a aj sa tak casom stalo, co bolo len skvele. O hlavnom zaporakovi, len tolko, ze bol smiesny a aj trapny. Tie bleskove pohyby, ktorymi disponoval ma len rusili z dobreho sledovania filmu. Serialovy highlander, ktory si tu zahral ani moc to svoje paratko nepouzival, pretoze mu ho bez problemov zlomil ten albin a uz sa len zmohol na dva noze, ktorymi maval proti nepriatelom. Co sa tyka tych subojov nebolo to nic prekvapujuce, ale skor nudne a nicim zaujimave. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Horal už je ve sračkách a tak vzniká další z jeho zbytečných dobrodružství. Bohužel zase bez Lamberta ale jen s podprůměrných Paulem. Jediný důvod proč film zkouknout je snad jen kvůli hudbě z prvního dílu(pravda trochu zmixovaná). Nciméně film je to špatný, herci otřesní, efekty průměrné, příběh děsně slabý naprosto bez inovací. Tedy možná by to fungovalo ale film by musel být aspoň trochu zábavný. Podprůměrné béčko a důkaz toho že Highlander funguje v 80 letech dnes by se toho musel uchopit schopnější režisér(i když neříkám že Leonard je vyloženě sráčkař), ale dost pochybuji. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Původně měl mít film hodinu a 30 minut. Verze se však objevila na internetu, a tak studio střihem snímek upravilo do jiné finální podoby. (tyzmrde)
  • Peter Briggs, který se podílel na scénářích k filmům jako Hellboy (2004) nebo Vetřelec vs. Predátor (2004), napsal vlastní verzi scénáře k pátému pokračování Highlandera ještě v době, kdy projekt zaštítil Miramax. V rámci výzkumu zhlédnul všechny filmy ze světa Highlandera, stejně jako seriál a vytvořil si účet na oficiálním fóru této filmové ságy (www.highlander-community.com), aby se zeptal samotných fanoušků, co očekávají od dalšího pokračování. Jelikož vystupoval pod přezdívkou, nikdo neznal jeho pravou identitu. Odhalil ji až v momentě, kdy Miramax oficiálně projekt ukončil. (HellFire)
  • Adrian Paul se původně odmítl vrátit do dole Duncana MacLeoda, protože byl velmi zklamán předchozím dílem série Highlander: Zúčtování (2000). Kromě toho se vyjádřil, že nevidí důvod k natočení dalšího dílu. Producenti následně kontaktovali Christophera Lamberta, který však požadoval vysoký honorář. Nakonec se producentům podařilo Paula přesvědčit, aby si zahrál hlavní roli. (HellFire)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama