Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat  po letech k slavnému thrilleru a jsem trochu na rozpacích. Plusem je rozhodně sexy mladičká a skvěle hrající Kidmanová a o slibované napětí tu opravdu není nouze, de facto jedna napínavá scéna střídá druhou. Ale ten scénář (nebo námět?) je jedním slovem bezradný. Nepochopitelné či spíš hloupé jednání hlavních hrdinů, které okatě připravuje právě ony jinak napínavé scény, Billy Zane je pak přes veškerou snahu nepřesvědčivý a trochu děsivým psychopatem se stává až v samotném závěru. Paradoxně nejlepší scény na diváka čekají se Samem Neillem a jeho survivalovými hrátkami na druhé lodi, škoda, že nedojde i na žraloky.  Vystřeluju tři světlice... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Bohužel ukázkový příklad, jak se dá dojebat skvělý námět debilním scénářem a nudnou režií i se skvělým áčkovým obsazením. Úvodní scéna s nehodou je vlastně naprosto zbytečná a filmu celkově jen ubírá na uvěřitelnosti - protože na jeden pár trochu moc smůly najednou. No a pak se kupí jedna osudová chyba za druhou. Manžel vymyslí totální pitomost, díky níž přijde o loď i o manželku, se kterýmiž mu pláchne očividný psychopat, který ho nechá na své potápějící se lodi. Psychopat se chová dost stupidně i na psychopata - vždyť mohl zrzku pěkně v klidu svázat a dělat si s ní co libo??? Zrzka se chová jako nejhloupější naivní nána - viz klíč od motoru odhozený do moře i s dřevěným plovákem, mizerné svázání Billyho (proč toho chlapa prostě nehodila normálně přes palubu rovnou?) atd. A pes aspiruje na cenu nejblbější pes roku - tady není co dodat. Zrzka vypadá, že se aspoň ke konci trochu polepší (a udělá konečně co měla hned na začátku) leč pak to opět dosere jedním humanistickým člunem. K zcela zbytečné finální scéně, která už je hodně za zenitem parodie se raději nebudu ani vyjadřovat - tu si rejža mohl opravdu odpustit. Takže shrnuto - vlastně je to tak na tři dejme tomu, ale poněvadž mě už dlouho žádný film tak nevyprudil, ubírám ještě jednu hvězdu dolů. PS: jo a zapoměl jsem na to, že jsme se vlastně nedozvěděli nic moc o tom, co byl vlastně Billy zač a proč se na první lodi stalo to co se tam stalo. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý odštartoval kariéru viacerým, ktorí sa na ňom podieľali má slušnú atmosféru a dokonca mi nevadil ani B. Zane, ktorého inak veľmi nemusím. Budem sa opakovať, ale rovnako ako ostatným mi vadí nadstavený koniec. Naozaj posledných 5 minút je úplne zbytočných a to filmu v konečnom dôsledku strháva body. Preto iba veľmi tesné štyri hviezdy. 70%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dva muži na člunu + žena a pes - to by mohlo skoro znít jako nějaké zfilmované pokračování humorné knížky od britského humoristy Jerome Klapka Jerome. Ale to byste se spletli. A dost! .-). Tenhle film jsem viděl hodně dávno a zanechal ve mně dost nepřijemné pocity. Já tyhle kulisy miluji. Je jedno, jestli jde o ponorku, nebo loď uprostřed širého oceánu. Jako suchozemec jste prostě limitovaní těmi pár metry čtverečními pevné půdy pod nohama odkud se dá uprostřed nekonečných vod dýchat. Už jen samo moře, dokáže být nemilosrdným nepřítelem a co teprve, když někomu na palubě takzvaně hrábne, nebo má nepřátelské úmysly. Pak není moc míst, kam prchnout. Trojice tehdy ještě ne moc slavných herců už v tomto filmu prokázala, že umí. Mužského diváka samozřejmě zaujme asi nejvíce mlaďounká Nicole a i když možná leckdo z nás nemá rád otevřenou vodu a houpání podlahy pod nohama, věřím, že i tak by ten výlet na moře s Nicole jen ve dvou zvážila :-). Já tedy stopro! Většina komentujícíh obsah vykecala, takže tu nemá cenu psát koment a nezmínit závěr. Tehdy před lety jsem byl z filmu hotovej. Je to přesně ten typ thrillerů, jako byly třeba Strašáci. Tam je to farma, tady je to loď. Tam běhá nebezpečí  kolem, tady dělí hrdiny a padoucha od sebe mnohdy jen tenké dřevěné dveře kajut, které se dají bez problémů prokopnout. Když jsem to včera viděl znovu, samozřejmě už zmizelo to skvělé kouzlo překvapení.  Lekačky nefungovaly. Ale koukala na to se mnou omladina a kupodivu ač má mé filmy (rozuměj ty staré a tím pádem nekoukatelné) za něco kvůli čemu je škoda vypínat Netfusx, u tohohle se až bála. A já měl z toho upřímnou radost. Jednak kvůli tomu, že to Phillip Noyce natočil nadčasově (už jen ty objížděčky kamery kolem lodí) a pak také proto, že jim budu rád a stále dokazovat, že se pletou. A jednoho dne na to snad přijdou sami a budou tyto filmy, kdy se mohlo točit co jste chtěli a nikdo vám do toho nekecal krom producenta, sami vyhledávat. Protože těch  vyvážených soudobých snímků, s vyváženým počtem herců (a mnohdy i neherců) s korektním dějem budou prostě přesyceni. Odpaluji 4  světlice! * * * * ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Billy Zane skutečně nosí smůlu. Pokud se v jeho přítomnosti zrovna nepotápí nejslavnější zaoceánský parník, tak jde pro změnu ke dnu dvoustěžňová plachetnice, ale k věci. Dead Calm je pouhý rutinní thriller, který však vyniká především důmyslně vystavěnou atmosférou a napětím. Herci jsou obstojní a působí reálně...tedy v rámci možností. Dobrý dojem kazí pouze "fantasmagorický" závěr, po kterém jsem poctivě kroutil palicí a šel s hvězdou dolu. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama