Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Karush 

všechny recenze uživatele

Nie zrovna ten tradičný film vo svojom žánri. Philip Noyce to nepodal v akčnej forme, radšej sa pohrával s divákom ako mačka s myšou, čo však budilo vo mne dojem doslova "úplného bezvetria", síce to okorenil aj nejakými tými dobrodružnými prvkami, ale aj to v pomenšom množstve. Film skôr s atmosférou úplného bezvetria ako thrillerovskou, ale zas na druhej strane na minimálnom priestore s minimálnymi možnosťami zaujímavý film. 70% ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Velmi prostá zápletka,kde jsou jen 2 muži,1 žena,2 lodě a jinak jen moře,dala vzniknout výbornému a napínavému thrilleru,u kterého se divák nenudí ani sekundu.Ale pět bych tomu nadával,nato je to až příliš "jednoduché".A Nicole Kidman zde opravdu vypadá trochu jinak,řekl bych tak trošku "přirozeněji" (na té dnešní podobě určitě nejaká plastika bude). ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých někdejších oblíbených filmů: výborný thriller s naturalisticky šokujícím začátkem a poněkud mimózním koncem. Billy Zane je slizoň, což v téhle roli příliš nevadilo, ale hlavními tahouny filmu je sympatická ústřední dvojice hrdinů - Sam Neill a Nicole Kidman. Tahle trojka a její dramatický souboj na moři hravě udrží diváka v napětí od úvodních až do závěrečných minut. Škoda toho hloupého konce. 80% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Billy Zane jako psychopat rozhodně nezklamal a Sam s Nicole hrají to svoje. Lokalita otevřeného moře také zafungovala na výbornou a vidina jediné lodi široko daleko jen atmosféru umocňuje. Proto je mi záhadou tak nízké hodnocení tohoto díla. Buďto zde přítomní měli v dětsví až moc sugestivní zážitek z Čelistí nebo trpí mořskou nemocí :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama