Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka podle H. Ch. Andersena "Pasáček vepřů" vypráví o namyšlené princezně (H. Maciuchová), která si neviděla ani na špičku nosu… Pravá růže jí byla příliš obyčejná, nad opravdovým slavíkem ohrnovala nos, a tak pohrdla i zásnubními dary prince Kristiána (P. Trávníček), jenž se zamiloval do jejího obrazu. Ne nadarmo mu jeho přítel tvrdil, že krása není všechno. Prince odmítne, protože má ráda brokátové růže a perleťové slavíky. Ten se ale rozhodne, že ji políbí za každou cenu! A tak se na zámek vrátí převlečený za pasáčka vepřů… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

otík 

všechny recenze uživatele

Veselá pohádka s pár písničkama, Maciuchovou jako císařskou pyšnou princeznou a Trávníčkem jako princem a pasáčkem vepřů. Bohužel konec pohádky je pravou kudlou do zad, tak trapně poobědové pohádky nekončívají. Celou dobu jsem čekal na přerod pyšné princezny a nakonec nic. A je to velká škoda, protože jinak je to skutečně hezká a příjemná pohádka s dobře obsazenými hlavními hrdiny. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sedí muška na stěně, na stěně, na stěně .... na stěně prasečího chlívku sedí více než jedna a to i pokud je ten chlív přímo pod oknem císařovy jediné dcery. Udělat z Uršuly Klukové dvorní dámu byl velmi odvážný nápad, marně jsem v květinových jménech dvorních dam hledala nějaký přesah k jejich vlastnostem a charakterům, zřejmě to byla jen taková libůstka, takže od Salvie - šalvěje léčitelství nečekejme. Jak mi většinou očekávaný konec se svatbou přijde až malinko nudný, tady bych napravení princezny a svatbu ocenila. Vím, že člověk má odlišovat postavu a herce, ale copak člověk u téhle princezny může? Musí. Takže si s vepříky zazpívejme: "Loučení je smutná věc, smutná věc, smutná věc, zbývá po něm nakonec slzy a sůl. Na místě tady je říkat jen adieu, zůstaneš tu nakonec jak v plotě kůl." ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vévoda z Lochnesky hahaha. To jsem netušil, že pan Andersen umí udělat j legraci. Nebo přinejmenším alespoň scénárista. Jinak je to od zmíněného autora pro mne překvapení. Já se jím se neprokousal ani v dětství, ani v mládí a nyní to již ani nezkouším. Prostě se mi jeho pohádky nelíbí. Tohle ovšem byla výjimka. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

To je učiněná katastrofa pro mocné císařství, když se ztratí brýle, protože z celé říše je gramotný zřejmě jen císař a nikdo ze sloužících mu ten tajný stostránkový list nemůže přečíst. Perličkou všeho je přerostlé dítě, dcera, která už má roky na vdávání, vesele odpálkovává jednoho prince za druhým a pak je schopná se prodat tomu nejposlednějšímu žebrákovi za hračku z pouti. To by to Pavlík Trávníček teda vyfásl. Lov bude pro něj jistě lepší krácení času, než se najde ta pravá. :-) ()

yarca 

všechny recenze uživatele

"Mezi povinnosti císařské dcery patří podporovat umění. Tatíček mi to vždycky vštěpoval. Jdu tedy podporovat umění!", pravila Hana Maciuchová a šla se hubičkovat s pasáčkem vepřů aneb Pavlem Trávníčkem... Moc fajn pohádka. 😊 Jsem ráda, že nikoho nenapadlo předělávat původní poměrně nepohádkový Andersenův konec a nepřilepil tam jakýsi hepík... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Kostky, se kterými si princezna (Hana Maciuchová) hraje se svými dvorními dámami, mají šestky ze všech stran. (Nick321)

Reklama

Reklama