Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o další průměrnou Sandlerovku. A v první polovině také opravdu je. Sandler hraje svůj obvyklý průměr, Chris Rock hláškuje co mu síly stačí a Burt Reynolds je příjemným překvapením v této komedii. V první polovině se tedy zdá, že jde všechno jako vždy, ovšem poté se Peter Segal pokouší film trochu zvážnit a moc mu to nejde a člověk už se začíná obávat nejhoršího. Naštěstí v té době přijde hlavní klad filmu, a to ten velký fotbalový zápas. Ten je totiž natočen velice svižně a dynamicky a člověk se cítí jako by byl přímo na hřišti. Takhle dobře natočené zápasy se nevidí ani ve sportovních filmech a to si vemte, že tohle je spíše komedie. A ještě bych se taky rád zastavil u režiséra, který je čím dál lepší. Po takových katastrofách, jakým byl např. Zamilovaný profesor 2 se totiž zmohl až na tuto nadprůměrnou zábavu a to ještě není IMHO vrchol jeho kariéry. Celkem se tedy jedná o další z řady průměrných Sandlerovek, ovšem o výborně natočenou a ke konci dost dobrou Sandlerovku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Adam Sandler a celkově fain obsazení, dobré zpracování (divím se, že to nešlo do kin), celkem sranda a ke konci výborný tah na branku -příjde mi, že se to žánrově pře o to jestli to má být vážná komedie nebo odlehčené drama, obojího je tak půl na půl, takže to až tak nevadí, ale čístá žánrovka s Adamem Sandlerem by byla možná lepší a tady bych chtěl spíše vidět to drama/// Přikloním se spíš ke čtyřem hvězdám, protože tento film dokáže zaujmout i zabavit. Sice nedokáže uchvátit jako to dokážou jiná vezeňská dramata, ale myslím si, že o to mu ani nejde./// Celkem 73%/// ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby, kdy byl režisér Peter Segal nucenou překážkou při snadné konzumaci Sandlerových šílených komedií. Popelka, která má ve filmografii takové prasárny jako Tommy Boy či Zamilovaný profesor 2, se definitivně proměňuje v princeznu - i od Kurzu sebeovládání ušla hodně dlouhou cestu, na jejímž momentálním konci je audiovizuálně natřískaný remake Nejtěžšího yardu. A překvapivě ne ryze komediální, nýbrž na bázi nejstarších filmových obratů usmažený ve vězeňsko-sportovní drama Sandlerovského (tedy notně odlehčeného) stylu, které se snad nechalo přímo inspirovat Berovým Friday Night Lights. Efektní střety vymačkané co do brutality daleko za hranici normální absurdity, nemá sice tolik fórů, kolik jsme čekali, ale pořád vyplňuje škatulku "film Adama Sandlera" tak zábavným způsobem, jaký si jako jeho fanoušek žádám. 3 a půl hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na náš fotbal nedám dopustit, tohle se mi líbilo víc, než evropský remake Mean Machine s Vinnie Jonesem. Bylo to zábavnější, komediálnější, rychlejší..........zkráttka lepší. Navíc vězeňský roztleskávačky byly naprosto boží. A dekolt Courtney Cox? Ten by si zasloužil svojí vlastní kategorii. 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mírně naprůměrný remake, který se však do komedie příliš nehrne. Spíš zůstává takovým úsměvným, odlehčeným sportovně-vězenským dramatem s nadsázkou, několika fórky, několika postavami přetaženými do karikatury a občas zábavnou scénou. Ubíhá rychle, bez prostojů a zádrhelů, a i když zápas samotný není tak vypjatý a strhující jako u jiných podobných filmů, jedna malá napínavá scéna v závěru to zachránila a potěšila. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • V amerických kinech film utržil 158,1 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 191,5 mil. (NIRO)
  • Když je Megget (Nelly) v knihovně a dozorci už pomalu odchazejí, řeknou mu, že zapoměl ještě jednu knihu. Megget se ohne a zvedne tři. (Steew)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama