Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme? Fotbalová ex-hvězda v lochu, sadističtí bachaři a.k.a. fotbalový team Krym Utd., plná basa nespravedlivě obviněných, fanatický ředitel a fanda US fotbalu v jedné osobě. Co z toho může vzniknout? "Originální" nápad na zápas ve fotbale (tom zámořském, of course) mezi strážci vězeňského pořádku (kteří vesměs vypadají jako Áríjci s postavami Černočerného Arnolda) a sbírkou lidského odpadu, t.č. obývajícího omylem (pře)výchovné centrum Allenville. Samozřejmě je vše sehráno tak, aby ti zlí byli vlastně hodní a ti hodní vlastně zlí, nechybí ani uplacený sudí, nefér zákroky (např. rovnání zlomeného nosu - no fuuuuj!) a hrdina, zpytující svědomí. Výsledek není podstatný, protože to vše už tady bylo mockrát, ale vzhledem k tomu, že jde o tak líbivé téma, které ukazuje na to, že současný stav vězeňství je špatný i v takové výspě demokracie, jako je Kuba, eeeh, chci říci USA, dávám za tři. Btw. Hezký štěk Courteney Cox. A možná přijde i Rob Schneider (jako ostatně skoro v každém Sandlerově bijáku). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. Errtime - Nelly ,2. Shorty Bounce - Lil Wayne ,3. Bounce Like This - T.I. ,4. Let 'Em Fight - Ali/Gipp ,5. Stomp - Murphy Lee/King Jacob ,6. So Fly - Akon ,7. U Should Know - 21G ,8. Whip Yo Ass - W.C./Nelly ,9. Talkin' That Talk - Chamillionaire/David Banner ,10. Datz on My Mama - Taylor Made/Nelly ,11. Infultrate - Trillville ,12. My Ballz - D12/Eminem ,13. Fly Away - Nelly , ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Začátek není špatný, všechny ty typické vězeňské příhody jsou docela dobrým způsobem ozvláštněné, takže má výtka v podstatě směřuje jen k zaměření filmu a jeho poslední půlhodince, protože to je cca 30 minut čistého času zaplněného americkým fotbalem. Trestná lavice je od první do poslední minuty nalajnovaná podle desítky let starých osvědčených schémat, ale Adam Sandler je sympaťák a některé vtípky jsou vážně vydařené, takže se na to dá dívat. A také nesmim zapomenout na malé role Williama Fichtnera a Jamese Cromwella. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Již od prvního záběru je jasné, že Trestnou lavici režíroval videoklipař. Obraz „rozkouskovaný“ na několik dílů, řízná muzika, rychlý střih. Expozici není věnována přílišná péče. Proč taky, hlavní hrdina se hlavně musí co nejrychleji dostat za katr, aby mohl udělat z partičky lemplů prvotřídní fotbalové mužstvo a ukázat sadistickým dozorcům, zač je toho loket. Vše se odehrává dle dávno známého schématu, jediná snaha o dějový zvrat do filmu svou doslova smrtelnou vážností vůbec nezapadá. Trošku nesmyslně je schopnosti každého „pětihvězdičkového buchara“ věnována zvláštní scéna, místo jedné kompaktnější. Ale těžko si představit, že by MTV zasponzorovala film se záběry delšími pěti vteřin. Je to svižná, pro někoho i vtipná, akce s přežitelným herectvím Adama Sandlera, Chrise Rocka, s cameem Burta Reynoldse z původního Longest Yardu a pochopitelně také s Robem Schneiderem – co by to bylo za sandlerovku bez Schneidera. Některé načaté subzápletky jsou sice vysloveně trapné („roztleskávačky“, inkriminující kamerové záznamy), ale skoro půlhodinový finální zápas má spád a dokáže udržet pozornost, i když je vám dopředu jasné, jak dopadne. Nedá se říct, že bych se bavil nějak královsky, ale nenudil jsem se a sice dávám střízlivé tři hvězdičky, nicméně pokud upřednostňujete r n b a hip hop před rockem a klasikou, americký fotbal před evropským, cheesburger před svíčkovou, jednu hvězdičku si určitě přimyslete. 65% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia. Komédie veľmi nevyhľadávam ale ak sa objavia tak si s radosťou pozriem. A toto ma vonkoncom nesklamalo. Ba naopak. Zasmial som sa a dobre som sa pobavil. Adam Sandler sa ukázal v dobrom svetle a nielen tu ale aj v dobrej komédii 50 krát ...atd. A dobrý pocit len utvrdila kapacita ako je Bob Sapp. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Crewe (Adam Sandler) v jedné fotbalové scéně řekne: "Z čeho se radujete?! Je to 14:0," avšak na světelné tabuli je skóre 13:0. (G3niu5)
  • Čísla, která nosí Lambert (Michael Irvin) a Moss (Bill Romanowski) ve filmu, tedy 88 a 53, jsou stejná, jaká tito sportovci ve skutečnosti nosili v NFL. (KucC)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama