Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Anticque 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený horrorový snímek, který získal ode mě nejvyšší hodnocení díky dobře načasovaným lekacím scénám, kterých v tomto filmu není málo. Atmosféra je už o poznání horší, ale pro milovníky horrorů si tento film určitě našel a určitě ještě najde oblibu. Oproti obvyklým předpokladům, kdy alespoň jeden hlavní hrdina přežije, tady se tohoto štěstí nikomu nedostane. Určitě by takovýchto horrorů mohlo být více. I když se v této době horrory rozrůstají, tak dobrých filmů je opravdu hodně málo. Tento film řadím do popředí. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Velmi originální pojetí western/horor, což jsem ještě neviděla. Ocitáme se v roce 1863, kdy banda lupičů ukradne pytle se zlatem a na útěku se skryje v odlehlém domě. Jakmile ale přijde noc, začnou se jim zjevovat lidé, kteří předtím v domě nebyli, spolu s jinými hrůzostrašnými výjevy. Tento nápad se mohl pojmout i z úplně jiného hlediska, jelikož zde máme 6 lapků, kdežto dva z nich nejsou zrovna nadšení, že se bude lup dělit na šest částí (natož ještě s černochem). Kdyby příběh bilancoval na tom, že se může jen jednat o hru iluzí, aby zbytek utekl bez svého podílu, určitě by příběh vyzněl mnohem lépe. Takhle se jedná pouze o duchařinu s pár dobrými lekačkami, ale jsem spokojená. Atmosféra divokého západu, starý dům plný vrzajícího dřeva a špinavých zdí - Paráda! Dobrý komentář: Raven0 ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Hovadina! A môže za to hlavne režisér. Taký super námet (ČB western a lá 50-te roky krížený s lovecraftovskou mystikou - uaaááá!!!) a oni ho úplne posrali. Nepochopili možnosti, ktoré sa tu ponúkali a natočili pokus o kultový horor. Kameň úrazu je presne v tom, že drvivá väčšina kultových filmov sú hlboko osobné záležitosti, ktoré shodou šťastných náhod padli na úrodnú pôdu. Chápadlá budúceho kultu osahávajú najhlbšie dno spoločného nevedomia a buď tam v hĺbke o čosi zavadia a vynesú to na povrch alebo skrátka nije. Chcieť natočiť kult je nezmysel a takáto snaha iba nezmysel nakoniec splodí. To je ako vyberať si, do koho sa zamilujem. Dúfam, že si sa poučil, Alex Turner!!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musím říct že budované napětí je v tomto filmu náležitě kvalitní, zato vždy v okamžiku kdy začne scéna gradovat se dostaví jakési nestandardní rozluštění. Popsal bych to asi k zážitku když vám v Sazce vylosují 6 čísel z 6 a 7. číslo nepadne. Prakticky ve filmu není nic vysvětleno. Zvláštní, velmi zvláštní. Nicméně nápad na westernové prostředí v hororu rozhodně originální. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Co bylo vloženo do neotřelého námětu bohužel citelně chybí u lekacích scén, kde nejvíce zamrazí při klaustrofobní hudební lince. Klasické hororové propriety, tedy zlověstně šustící kukuřičné pole, bouřka, osamocený dům se spoustou vrzavých zvuků a záhrobních hlasů, sice v několika momentech polechtají nervy, s odhalující dějovou slupkou si přesto párkrát zívnete. Neustálé osamocené trádování po zatuchlém baráku je ozvláštněno poměrně nedopilovanými „bubu“ zvraty, které by v šikovnějších rukách pozvedly celkový dojem minimálně o jeden stupeň. Kromě nich totiž Dead Birds ničím výraznějším nedisponuje (bohužel i samotný námět se ke konci uchyluje k mátožnému rozuzlení), což je vzhledem k napáleným hodnocením poměrně škoda**1/2 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama