Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josie Gellerová pracuje jako začínající redaktorka v Chicago Sun-Times. Jelikož vypadá daleko mladší než na svých pětadvacet, je vyslána na střední školu, aby získala materiál pro článek o životě současných teenagerů. A tak se Josie začne vydávat za osmnáctiletou studentku. Jenže na střední škole nebyla zrovna šťastná – nebyla moc oblíbená, chyběli jí přátelé a provázela ji smůla. Vrátí se jí všechny ošklivé vzpomínky na střední, ale rozhodne se překročit svůj vlastní stín. Od svého bratra Roberta si vypůjčí auto odpovídající studentce střední školy a své konzervativní oblečení vymění za výstřednější, které ovšem neodpovídá současnému trendu mladých lidí, což zjistí hned první den. Josie se snaží zapadnout mezi ostatní spolužáky, ale stává se terčem vtipů a zase je ve skupině šprtů. Josiein šéf August jí ukáže článek o střední škole, který byl vydán konkurenčními novinami, a dá Josie za úkol spřátelit se s těmi oblíbenými. Na pomoc jí pošle kolegu, který tráví čas v přenosovém voze a dá Josie minikameru v podobě šperku. Všichni v redakci se na přenos dívají jako na román, protože mezi Josie a učitelem angličtiny Samem vzniká milostný cit... Josie chce svůj pobyt na střední ukončit, ale její bratr Robert ji podpoří a nakonec se i na stejnou střední zapíše. Robert se hned dostane mezi školní elitu a začne vyprávět o Josie příběhy, které ji mezi oblíbence dostanou. Josie nabízí Augustovi několik témat na článek, ale jemu se žádné nelíbí. Nkaonec jí řekne, aby napsala skandální článek o svém vztahu s učitelem Samem. Josie nechce, ale když to nenapíše ona, napíše to někdo jiný z nahraných záznamů. Blíží se promenáda, která se koná každý rok na počest maturantů a volí se na ni král a královna ročníku. Josie pozve nejoblíbenější kluk Guy a jí se tak splnil její sen ze střední. Tenkrát ji také pozval nejoblíbenější kluk, ale pak kolem jejího domu jen projel a házel na ni vajíčka... (TV Prima)

(více)

Recenze (169)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Drew je fakt hrozná, je mi v tomhle filmu tak nesympatická a vím, čím to je. Tím jak vypadá. Jistě, že je to úmysl, ale mě to fakt deprimovalo. Horší ale je, a to není úmysl, že Drew neumí hrát a že celej film je sám o sobě děsný. Od scénáře po režii, je to nuda. Jediná malá zajímavost možná je, že menší roli dostala tehdy mlaďounká Jessica Alba, která už uměla dobře vypadat. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně sympatická americká romantická komedie, která sice možná není úplně dokonalá, ale je vtipná, je pohodová, a je tak trochu šílená, ale o to více zajímavá. Jedná se zde o jednoduchý nápad, který už předvedl Milan Šteindler ve známém českém filmu "Vrať se do hrobu". Ano, hlavní hrdinka, ač už má své zaměstnání, se vrací do školních lavic, konkrétně do maturitního ročníku, aby jako reportérka zjistila, co rádi mladí lidé dělají a jak se baví, prostě má napsat reportáž ze střední školy. A to se jí hodí, protože když chodila na střední školu, tak to nebylo zrovna růžové a byla velice neoblíbená. Nyní se může pokusit stát se oblíbenou v kolektivu a zapomenout tak na svá nepovedená středoškolská léta. V hlavní roli je zde k vidění Drew Barrymore, jejíž filmy jdou většinou tak nějak mimo mě a pamatuji si ji jen z filmu Music and Lyrics. Ale tady byla docela příjemná a sympatická. A jak říkám, film jako celek je docela vtipný, např. scéna kdy celá redakce sleduje počínání hlavní hrdinky, je k pokukání. Ano, někteří diváci možná řeknou, že ten nápad, na kterém je film založen, je sám o sobě nereálný, je trapný, film je plný klišé, prostě typická romantická blbost. Ale pokud je romantická komedie jedním z vašich nejoblíbenějších filmových žánrů, tak každou zajímavou romantickou komedii, která vás nenudí a naopak dokáže zaujmout, jistě přivítáte. A z tohoto důvodu volím jako vhodnou variantu hodnocení čtyři hvězdičky. ()

Reklama

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Když člověk potřebuje vypnout a odreagovat se, je tohle dobrá volba. Zajímavý rozpor mezi poblázněnou holkou, která touží být za každou cenu dospělá a všemi uznávaná, a vyděšeným kuřetem, které sebou táhne (mnohdy skutečně dost ošklivé) zážitky ze střední školy a to všechno podbarvené občas trochu křečovitým vtipem. Jediný normální člověk v tomhle filmu je profesor literatury Sam neboli Michael Vartan a možná, že kdyby to celé jelo o trošku víc v jeho stylu, bylo by to lepší. U konce se člověk přiblble usmívá, až ho z toho pusa bolí. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Drew se celý film jenom připitoměle usmívá a ještě jí to děsně nesluší, ani po její proměně. Mrzí mě, že David Arquette a Michael Vartan nedostali trochu víc prostoru, možná by to mohli pozvednou. Film zůstává jednoduchou zábavičkou pro puberťačky a měkké dušičky. A čím jsem starší, tím mi celej tenhle film přijde otravnějí. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Typická americká romantická komedie ze středoškolského prostředí, kdy se z outsidera stane královna atd. Hlavní hrdinka vydávající se za mladší studentku mi trochu připomněla český film Vrať se do hrobu, ale tam je tohle téma mnohem lépe a vtipněji využité. Celkově tedy průměrný film, na který se kouknete jednou, když zrovna není co dělat a další den už si na něj ani nevzpomenete. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • David Arquette zde hraje Roba Gellera. Jeho manželka Courtney Cox hraje v seriálu Přátelé postavu se stejným příjmením - Moniku Gellerovou. (HappySmile)
  • David Arquette hraje mladšího bratra Drew Barrymore, přestože Drew je ve skutečnosti o 5 let mladší než on. (HappySmile)
  • Mike Stoklasa a Rich Evans z kanálu Red Letter Media byli komparzisté ve scénách na pouti. Mike zmínil, že z natáčení dobrovolně odešel, když byl nucen sedět dvě hodiny v kuse na kolotoči. Rich ztratil svůj balón, který musel po celou dobu držet. (paragonb)

Související novinky

Amy Schumer se bude cítit krásně

Amy Schumer se bude cítit krásně

04.06.2017

Americká komička Amy Schumer se úspěšně přesunula k filmu ve Vykolejené, s letošní Dámskou jízdou už ale tolik nezabodovala. Co chystá dál? Dlouho to vypadalo, že bude podrývat stereotypy v… (více)

Reklama

Reklama