Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potrháte se leda smíchy. Hned v úvodu animovaný dům nad vlnami v neckách, umělé pavučiny, super nasvětlený dům a balsamifikovaná mrtvolka paní, co neumřela při porodu. Třikrát Vincent Price a třikrát ubohost, kterou nezachrání ani dabing Petra Štěpánka. Druhá povídka je jak jak Barnabáš trochu přebral (Jiří Bruder) a pak si hrál na pana Rutharda z Kutné Hory (vygooglete si to), třetí povídka je o chlípníkovi, co neváhá využít hypnózy, aby si zatrtkal s budoucí vdovou. Atmosféra nula, rekvizita nula, nápad 20 %. Peter Lorre měl fakt super oči. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prvně bušící srdce. 1. příběh - slušná atmosféra, dům na skále nad mořem neměl chybu. 2. příběh - odporný a dábelský Montresor. Byl mi tak strašně protivný, ale tak hrozně, že bych vážně uvažoval nad jeho zazděním do sklepa. 3. příběh - záhrobní hlas byl velmi strašidelný. E. A. Poe byl třída. A jeho zfilmované povídky nejsou k zahození. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Vyhledávám spojení Cormana s Poem a tahle třídílná povídka zaujme neotřelým stylem z kterého čerpal i Tarantino. Dle mého gusta, byla první ponurá povídka Morella nejpovedenější. Price protentokrát v nezvykle odměřené roli vypitého a ztroskotaného vdovce v županu bloumajíc v spleti pavučin ve svém potemnělém zámku. ¨Dech kosmického větru se mi slévá v jediný zvuk a mořský příboj šeptá na věky - MORELLA.¨ Druhá povídka Černá kočka stojí na komikovi Lorreovi, který hraje morálně odpadlého pijuse a žebráckého znalce vína, jehož mladá pseudomanželka jéj podvede s ovíněným Pricem. Tragikomická pointa a hitchcockovské rozuzlení je obnaženo až v závěru. Třetí mysteriózní povídka má něco do sebe, ale je docela nudná a nezáživná. Celkový dojem tak činí hezkých 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když v první scéně dorazí hlavní postava skrz chuchvalce mlhy do starého hradního sídla, které se tyčí na skále nad mořem, a v jeho útrobách narazí na excentrického Vincenta Price, otevřel jsem šampaňské a zajásal nad tou nevídanou originalitou. Jako opravdu, Cormanovsko-Poeovská spolupráce jako přes kopírák, ale zas až tak mi to nevadí, protože něco do sebe tyhle ingrediance mají. Škoda, že první povídka ničím zajímavým nepřekvapí, protože atmosféricky se jedná o vysoký nadstandard. Druhá povídka je pak taková mírně černohumorná, ne příliš hororová, ale stoprocentně zábavná. Třetí povídka přes noc vyšuměla. 7/10 Horror movie of the Year ()

Radko 

všechny recenze uživatele

3 filmové poviedky podľa klasika žánru Poea s Vincentom Priceom v hlavnej trojúlohe. Kostýmy, atmosféra a celkové výtvarno ctia ducha literárnej predlohy. Niekoľko špecifických žartíkov (hra s hlavou, opilecké hlasy a halucinácie, súťaž v degustácii, duch mŕtvej matky) navádza k rozpoznaniu režisérskeho rukopisu. Nadštandart nehrajúci sa na ohromné veľdielo, ktorý spoľahlivo pobaví a miestami príjemne mrazivo pošteklí. Ach a aby som nezabudol: Fortunato: "Pro lásku boží, Montresore !" Montresor: "Ano, pro lásku boží !" ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Film je také znám pod názvy Edgar Allan Poe's Tales of Terror nebo Poe's Tales of Terror. (Chatterer)
  • Natočit tyto tři příběhy trvalo tři týdny. (Chatterer)
  • Postavu Fortunada založil Vincent Price na herci Ernie Kovacsovi a jeho postavě Percy Dovetonsilsovi. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno