Reklama

Reklama

Dong seung

Recenze (7)

molotov 

všechny recenze uživatele

Relaxační pomalý snímek náladou a tempem připomínající Jaro léto podzim... od KKD o malém mnichovi, který víc než po osvícení touží po matce. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mi zdejší vysoké hodnocení. Popravdě na budhismu nijak moc neujíždím takže to je možná i ten důvod, proč se mi to moc nelíbilo. Jinak je to příběh o malém klukovi, který je v učení stát se duchovním. ()

Reklama

Hogun 

všechny recenze uživatele

Aj keď asi patrím medzi "často" a "nesprávne", ale nemôžem neporovnávať Little Monka s Kim KiDukovým Jar,Leto... najmä ak mi pripadá ako jeho snaživá napodobenina ;) Takže tu máme postavu majstra (dokonca ju hrá aj ten istý herec) a jeho konflikt so starším z mníchov kôli žene (aj keď dôvod stáleho drankania peňazí od majstra bol viac ako praktický ;))... ďalej tam bol mladší mních, týrajúci zvieratká (rybičky v topánke, chytanie zajacov pre ich kožu)... žena ako zdroj pokušenia a túžob... a v neposlednom rade využitie nádherných exteriérov. No aj napriek týmto podobnostiam sa na film ako na celok pozeralo príjemne (určite aj kôli spoločnosti ľudí, čo na tom boli so mnou ;))... 7/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Poklidný a pomalým tempem plynoucí filmík o malém mnichovi žijícím s dvěma staršími mnichy v buddhistickém chrámu kdesi v korejských lesích, 5 dní cesty od Seoulu. Vedle tématu dospívání, kdy se malý mnich snaží včlenit do dětského kolektivu v nedaleké vesnici, je nosným pilířem snímku touha malého mnicha po matce a staršího po přítelkyni, tedy vlastně po světských radostech, jež však nekorespondují s buddhistickým odříkáním a vedou k rozmíšce s nejstarším mnichem, zástupcem tradičního buddhistického učení. Vedle výjevů každodenního života mnichů, jejich trampot a drobných radostí, střetech s civilizací, na pěkném filmu zaujmou především fascinující záběry korejské přírody. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Little Monk bude často a nesprávne porovnávaný s KiDukovou Jarou, Letom . Je to preto, lebo prostredie i postavy (starý mních je ten istý herec ako starý mních v J,L) k tomuto porovnávaniu priam vyzývajú. Na rozdiel od filozofického a magický kruh života popisujúceho Kim ki Dukovho filmu však LM opisuje skôr vnútorné rozpory v srdciach mníchov budhistického kláštora konfrontovaných s realitou života v blízkej dedine. Mladší mních túži nájsť svoju matku, ktorú nikdy nepoznal, alebo aspoň niekoho, kto mu matku nahradí. Rovnako ako každé dieťa sa túži hrať s rovesníkmi, chytať zajace a robiť iné osvieteniu nemilé záležitosti. Starší mních zas túži nájsť si priateľku niekde v meste. Tieto odbočenia z cesty samozrejme nemôžu tešiť majstra, ktorý to so svojimi dvoma učňami myslí dobre, i keď to tak veľmi nevyzerá. Problémom Little Monka je jeho prílišná rozťahanosť, najmä v prvej tretine. Tie zvyšné dve však majú celkom slušný spád. Nemožno tiež nespomenúť luxusné exteriéry kórejskej prírody. 7/10 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama