Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 065)

plakát

Nuit de la glisse : Magnetic (2018) 

Blok několika kratších dokumentárních filmů věnujících se různým adrenalinovým sportům. Bohužel to má dost sestupnou tendenci, většině chybí jakýkoliv dramatický oblouk nebo i jen náznak nějakého příběhu a dost mi to připomíná sbírku videí od Red Bullu, jak někdo dělá něco naprosto šíleného jen proto, aby si napumpoval do žil adrenalin.

plakát

Cesta do Mandalay (2016) 

Průměrný festivalový snímek, který vás dokáže udržet v napětí a v závěru překvapí nečekaným vyústěním, ale v žádném svém aspektu nevybočuje z lehkého nadprůměru.

plakát

The Inbetweeners 2 (2014) 

Po geniálním seriálu přišel dobrý první film. A teď jdeme o další úroveň níže a už je to jen průměr, který drží jen ústřední čtyřka sympatických idiotů. Bylo fajn strávil v jejich společnosti další hodinu a půl, ale příště asi sáhne opět po seriálu.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Libec po všech stránkach! Technicky dokonale, skvěle zahrané a hlavne po celou dobu zábavné. Porad se něco děje, film se žene kupředu a nejsilnější strankou je skvělý scénář plny zvratu, ktere na rozdíl od vetsiny blogbusterů působí uvěřitelně a motivovaně. Ano, ukázky byly dost zavádějící a i kdybyste si je pustili milionkrát, nic moc se z nich o deji nedozvite. V porovnani s Oblicionem si film udrží nastavenou látku celou dobu a nejsou tu scény jak z blbych beckovych filmu a telenovel. Oproti prvnímu dílu je to více o Spockovi, ale s výtkami na citovou prázdnotu nemohu souhlasit. Prave ten kontrast mezi emocemi ovladanym Kirkem a emoce ovladajicim Spockem je nejlepší stránkou filmu. A kdyz i Spock se rozhodne trochu se odvazat, působí to nesmírně silně. Ma-li platit tvrzeni, ze film je tak dobry, jaky je jeho zaporak, tak tady to nemohlo dopadnout lepe. Sledovat Sherlocka, ktery je porad o krok pred ostatnimi, je uzasne a drzi to divaka v neustalem napeti. Z trojice velkých nedávno vedených filmu (Oblivion, Iron man 3, Star trek) vítězi Star trek na cele čáře a je jediným, který mám chuť vidět vícekrát.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Po prvni sezóně za maximum.

plakát

Trabantem Hedvábnou stezkou (2009) 

Je mi sympaticka cela tahle akce a určitě byla neuvěřitelně zajímavá, ale z dokumentu je to vidět pouze v naznacích. Je evidentní, že pořizování záběrů bylo až na druhé koleji, a na dokumentu je dost znát. A i když některé věci nejsou téměř vůbec vidět (kde spali, co jedli atd.), mohli o nich aspoň něco říct. Je to v podstatě kvalitnější domácí video, které je koukatelné jen díky tomu, že samotná cesta je dostatečně zajímavá.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Nuda a nuda. I přes všechny ty vysloužilé hrdiny a hromadu explozí to bylo téměř k nepřežití a musel jsem se nutit, abych to vubec dokoukal. To je tak, když se tvůrcům nepovede diváky k sobě připoutat ani jednou zajímavou postavou. Už mi není dvanáct, aby mi tohle stačilo ke štěstí.

plakát

Barbar (2009) 

Tezko napsat neco smysluplneho o tak vyjimecnem filmu jako je Valhalla Rising. Severske mytologii nerozumim, vlastne jsem jen matne tusil, na co se vlastne divam a o co jde. O to vetsi zvedavost to me budilo. Navic ten vizual je temer po cely film naprosto neuveritelny a Mikkelsen je tak uhrancivy, ze nepotrebuje slova, abych z neho nespustil oci.