Reklama

Reklama

Žádné boží zprávy

  • Španělsko Sin noticias de Dios (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Agustina Díaze Yanese převádí odvěký příběh o souboji Nebe a Pekla do současného světa, a to s velkou nadsázkou. Na Zemi se mluví španělsky, v Nebi, které má podobu Paříže 30. let, francouzsky a v Pekle anglicky Obojí jsou instituce s vlastním manažerským systémem a pochopitelnou rivalitou. Poslední dobou ale Nebe výrazně prohrává, zatímco Peklo začíná mít potíže s prostorem. Když už jsou manažeři Nebe na pokraji rezignace, matka Manyho Chavese, boxera s bouřlivou minulostí, je žádá, aby zkusili zachránit duši jejího syna - manažeři Nebe to vezmou jako poslední příležitost a vysílají na Zem jednoho ze svých nejschopnějších andělů, Lolu Nevado (Victoria Abril). Kvůli rovnováze sil dobra a zla posílá Peklo zkušenou agentku Carmen Ramos (Penélope Cruz). Začíná boj o Manyho duši... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Bůh buďto chce vymítit všechno zlo, ale nedokáže to udělat. Což znamená, že je slabý. Nebo může, ale nechce. Což vlastně znamená, že je zlý. – A nebo nemůže a nechce. Což znamená, že je obojí a potom tedy není Bůh“. V pekle není přes hříšníky kam šlápnout, ale už z principu musí vyfouknout nebi dalšího smrtelníka. A v nebi? Tam mají opačné potíže: nejsou lidi teda duše, berou cokoliv. Na zemi proto začíná přetahovaná o nijak sympatického boxera. Rozhodně fajnový nápad včetně jazykového dělení oblastí (nebe francouzský, peklo anglický, země španělský) a výborní herci, přesto tak 3,5*. Ale vzhledem k tomu, že nedávno jsem si prošla peklem s „Malý Nicky-Satan Junior“ dávám 4*. A pro nás smrtelníky špatná zpráva na závěr. V nebi je stejné peklo jako na zemi!!! Protekce, byrokracie a navíc nejsou peníze. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad soupeření nebe a pekla coby odlišných manažerských filozofií, zajímavé formální zpracování (nebe - nóbl Francie, peklo - drsná Emerika), bohužel to chtělo ještě lépe propracovat příběh. A taky titulky na českém vydání DVD, to, co SPI vydali, je hnus, ze kterýho se mi množstvím hrubých gramatických chyb a jazykových nepřesností fakt nedělalo dobře... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jediný problém, a to je námět. Proč peklo a nebe a proč v téhle podobě? Existenci dvou "agentek" akceptovat lze, ale proboha co mají být ti debilní manažeři (uhlazená dámička Marina D'Angelo a debilní kretén Davenport, kterého nadabovalo nějaký kopyto s hlasem šestnáctiletýho cucáka)? Plete se to páté přes deváté a tak se u toho klidně dvakrát prospíte, zažijete menší akční přestřelku a trochu krve, abyste nakonci nepochopili, o čem to celé bylo. Fuj. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

ŽÁDNÉ BOŽÍ ZPRÁVY coby zajímavé pojetí boje dobra (nebe) a zla (pekla)? Tak trochu. Jasně, zajímavý námět to je. Film má navíc své velké pozitivum ve vyvedené vizuální stránce. Ale na můj vkus je to v součtu asi tak vše. Snímek je jinak totiž jaksi nudný, nevýrazný, průměrný a v závěru imho nějak nedotažený. A když jsem v polovině filmu začínal pokukovat, kdy film skončí, tak jsem si řekl, že to asi není příliš dobré znamení. Shrnuto a podtrženo: pokud nevíte, co s načatým večerem a nemáte jinou volbu, tak tento kousek zkuste. Jinak si ale raději zahrajte s milou/milým piškvorky nebo člobrdo... hodnocení: 50/100%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo. Žádné fantastkní nebo hororové představy. Všechno bylo jasné a srozumitelné, samozřejmě i charaktery postav. Peklo a Nebe se pere o duši boxera Manyho. Obě zmíněné instituce mají na zemi své tajné agenty. Kde je anděl, musí být i ďábel, to dá rozum. Jedna strana vymýšlí způsob jak dostat tu druhou. Spousta lidí by velmi ochotně a dobrovolně následovalo Penélope do pekla, i někteří zdejší uživatelé. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Když Lola (Victoria Abril) ukazuje fotku své matky, je na fotografii herečka Pilar Bardem. (Terva)
  • Agustín Díaz Yanes napsal scénář speciálně pro Penélope Cruz a Victorii Abril. (Terva)

Reklama

Reklama