Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Hadža 

všechny recenze uživatele

No asi na to opet nemam ten spravny nahled,nebo jsem to nevidel ve spravnou dobu,ale je to opravdu velmi slaby a nevyrazny horror,herci katastrofalni!Asi kdybych to videl pred 25 lety,tak by se mi to libilo vic,ale s dnesniho pohledu je to vazne odflakla slabota!Ty dve hvezdy jsou snad jen za hudbu,ktera byla opravdu strasidelna,vic od toho ani necekejte! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Coscarelli je king. Zatím co na Beastmasterovi jsem vyrostl, tak tohle mi dlouho trestuhodně unikalo. Doplnil jsem si to až nedávno a jako, že filmovou topku mám nacpanou, tak jsem aspoň zahejbal s tou režisérskou, protože co mám dělat, když se mi všechno co jsem od tohohle frajera viděl líbilo. Každopádně pokud nejste zapálení do podobných starých béčkových nezávislých horůrků, tak to obejděte obloukem, jinak směle do toho. Smršť nápadů, neodolatelná atmosféra a zabijácký lítající koule. Fucking Yeah!!! 100% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má jako horror velké přednosti, ale i velké nedostatky. Přednosti jsou zejména úžasná atmosféra, některé vizuální záběry, které ač jsou jednoduché a levné, tak velmi působivé a dále postavu hrobníka ... Excelentní je samozřejmě hudební motiv. Na druhou stranu jsou zde ubohé a otřesné herecké výkony, které film vyloženě zadupávají. Otřesné dialogy, přehrávání atd. prostě hrůza, ale v negativním slova smyslu ... herci hrajou tak špatně, že se pak člověk nemá čeho bát, protože mu připadne, že se kouká na nějaký ochotnický pokus ... Takový průměr, který byl o pár let zřejmě mírně vykraden pro mne excelentním Dead & Buried (1981) ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Phantasm se ze začátku tváří přesně jako většina těch starých hororů ze 70-80 let, který mam tak rád. Nechybí perfektní atmosféra, nějaká ta lekačka, i když slabšího ražení a pár fakt napínavých scén s pěkně strašidelným Angusem Scrimmem, ale pak se to nějak celý zvrtne, stane se z toho spíš takovej horor s nádechem sci-fi, atmosféra je ta tam a to co zbylo, z toho prostě kvalitní horor už neudělá. Škoda, určitě to mělo nakročeno na daleko lepší film ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná jsem jediný, kdo z toho trochu cítil raného Cronenberga (i když méně šťavnatého). Třeba ve stejném roce vzniknuvší Mláďata... Každopádně Phantasm má jeden základní klad a sice hrůzunahánějící postavu Anguse Scrimma (ta jeho chůze a výraz!). Všechno ostatní stojí víceméně za prd. Celé je to poměrně dost velká slátatina. Z počátku tuctový horor na hranici směšnosti s hereckými výkony na facku a chováním postav na dvě facky (postava jménem Jody). Posléze se dočkáme něčeho jakože sci-fi, ale tomu byl věnován minimální prostor, čili to působí spíš jako hovadina. Konec je pak na tři facky, ale aspoň vysvětluje, proč to nedávalo moc smysl. A na konci jsem se ke své hrůze skoro i lekl a to u toho nejlacinějšího hororového triku co znám, objevení se v zrcadle. Sám to nechápu, protože jsem to přesně čekal, ale Angus Scrimm je tak hrůzný, že jsem si prostě nemohl pomoct. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Auto Plymouth Barracuda 1971 vybral Coscarelli, protože na střední škole jednomu spolužákovi právě toto auto záviděl. Nikdo netuší, kam se automobil poděl po natáčení, v pokračováních hrají jiné modely. (Chatterer)
  • Keď sa Mike (A. Michael Baldwin) schováva približne v 32. minúte v rakve, môžeme jasne a zreteľne vidieť, ako je na pravej strane rakvy položený jeho modrý zapaľovač. V ďalšom strihu, keď vylieza von, ho už drží v pravej ruke. (tXtX)
  • Film byl později vydán i knižně v podobě komixu. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama