Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike s jednou z koulí implantovanou do hlavy prchá ze zajetí do pouště Death Valley a v duchu si znovu promítá své první setkání s Dlouhánem, zatímco Reggie po Mikeovi dál pátrá na Dlouhánem zpustošeném jihozápadě. Schyluje se ke konečnému zúčtování se záhrobním zlem. Čtvrtý díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (60)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně ubohý a smutný zakončení ( pátej díl je stále ve hvězdách ) jinak celkem povedené hororové série. Nudná zmatenost bez atmosféry a bez napětí se špetkou vtipu. Scrimm už tady zdaleka není tak vitální jako v roce 1979 tudíž ani sebelepší maskér nezamaskuje, že Tall Man není zdaleka tak nesmrtelnej a i na něm se podepisuje zub času. Na první 3 díly se vždycky rád podívám, ale čtvrtej díl si určitě odpustím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Konečně se více poodkrývá rouška tajemství kolem Dlouhána a  dozvídáme se, jak se stal tím, čím je. Vysvětlení sice nenabídne odpovědi na všechny otázky a že se jich za ty čtyři díly navršilo. Z mého pohledu by ten ponor do jiného světa sice mohl být o něco hlubší, ale co  se dá dělat, člověk nemůže mít vše.  Čtyřka pak opět hýří koulemi a krvavě zbarvenou nápaditostí a tak i přes nenávratný  a znatelný přechod do nízkorozpočtového rybníčku si Phantasm i ve čtvrtém díle udržel laťku slušně vysoko. A i za "kozakoule" to má u mě zase za čtyři. ()

Reklama

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Tento díl nese podtitul - ZAPOMĚNÍ........... CITÁT z předešlého filmu - Tohle nikdy neskončí.......... Opět je tu pár minut věnovaných událostem všech třech předešlích filmů a začneme tam, kde jsme minule skončili. Tedy v pohřebním ústavě - kolikátém už ? Bohužel, toho vzpomínání je tady až moc. Vlastně se to motá jenom kolem minulosti, všichni chtějí zapomenout. Také už víme, že záhadně létající ocelové koule obsahují mozky mrtvých lidí, které má na svědomí Dlouhán. Ale už se nikdo nenamáhal nám vysvětlit, jak se do té koule, krom mozku, ještě vejdou dva nože, vrtací souprava a čerpadlo na krev. To už prostě není důležité - že. Tento příběh je ještě nudnější než předcházející filmy. CITÁT - Tvůj konec se blíží.......... Opět je tu standardní příšerný zvukový doprovod. A abych napsal pravdu, už jsem to málem nedokoukal. Ještě štěstí, že to nemá pokračování, nebo jo ? CITÁT - Jde vůbec ukončit Dlouhánovu nesmrtelnost ? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hellraiser ve 4. díle se taky snažil vysvětlovat. U Phantasmu jsem si prostě zvykl že logika zde moc hledat nejde. Ten mystický svět rozhodně není špatný. Kvality této sérii nelze upřít. Dokázala mě docela slušně bavit celých 6 hodin. Bohužel 4. díl působí trošku nastaveně a tudíž zbytečně. Hodně mi připomínal svou atmosférou některé Lynchovky, tam se ale vždy něco děje. Teprve teď mi došlo že Reggie vypadá celou dobu jako brácha Petra Jandy. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zbytečné vyústění, které lpí na (pro sérii netradičním) vyprávění a vysvětlování. Akce tentokráte ustoupila do pozadí nepoužitým záběrům z prvního filmu a ty byly do děje namontovány tak, aby alespoň vzdáleně připomínaly, že měl tenhle chaos také nějaký začátek. Veškeré fluidum je popřeno a doslovné rozebírání snímku neskutečně škodí. Naprostá zbytečnost a marnost nad marnost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Budoucí manželka Reggieho Bannistera Gigi Fast Elk Porter pracovala u filmu na speciálních efektech. (Chatterer)
  • Fred Myrow, který skládal hudbu pro všechny díly, zemřel krátce po dotočení filmu. (Chatterer)
  • Jediný diel série, v ktorom na konci nepreletí nejaká postava sklom. (beso74)

Reklama

Reklama