Reklama

Reklama

Pražský duet

  • USA Prague Duet (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Doktorka Lauren a uznávaný český spisovatel Jiří se poprvé setkávají na na konferenci v Praze. Pociťují okamžitou vzájemnou přitažlivost a začínají se dělit o svá tajemství z neradostné minulosti. Přes varování známých o Jiřího notorickém sukničkářství se Lauren rozhodne zůstat v Praze a požádá Jiřího o pomoc při zkoumání minulosti své rodiny, jejíž kořeny jsou v Čechách. Mezitím se Jiří, zklamaný politikou, ocitá na pozici hlavního kandidáta na českého ministra kultury. Je to rozhodně velká čest, ale po tolika letech politických bojích Jiří odmítá. Impulsivně požádá Lauren o ruku, aniž by si uvědomil, že jeho otec má své vlastní tajemství. Otec Jiřího znával Laurenina dědečka a Jiří se teď musí rozhodnout jestli Lauren sdělí strašlivou pravdu a dá tak v sázku jejich vztah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Master19 

všechny recenze uživatele

Snímek, který místy vypadá jako reklama na Pražské památky, chvílemi se brodí romantickým bahnem, aby dospěl k "šokujícímu" odhalení. Až na zamerikanizované scénky (tatínek se synkem a novou maminkou si hrají v parku s míčem), jde o celkem atraktivní film, obsahující spoustu více či méně korektně zapracovaných Českých reálií. Plusové body jsou i za Ginu Gershon a její roztomilou češtinu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film zasazený do Prahy, ve kterém se nastávající polistopadový ministr kultury seznamuje s američankou, která se po seznámení s jeho rodinou dovídá o svém temném předku s válečnými zločiny na svém kontu. Průměrný film s civilním příjemným Rade Serbedzijou a nevýraznou (ale pěknou) Ginou Gershon v hlavních rolích. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Potěšil mě Alexander Hemala jako tv moderátor - zprávař v několikavteřinovém záběru v televizi. Už méně jsem si jist identitou jedné z fanynek, která se v knihkupectví během autogramiády Jiřího (Rade) ptá, jak se stát spisovatelkou ale mohla by to být Gina Bellman... ()

Reklama

Reklama