Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 prosila malá Lucy Cullinsová úpěnlivě Santu, aby jí přivedl ve zdraví domů tatínka, bojujícího ve Vietnamu. Když otec navzdory jejím prosbám zahynul, zahořklá Lucy zanevřela na svátky a přestala věřit na Santa Clause. Nyní je dospělá, energická a značně cynická, zejména pokud jde o Vánoce. Pracuje jako producentka firmy prodávající v teleshoppingu různé cetky. Její necitelnost se vyrovná snad jen chamtivosti jejího šéfa. A tak si Lucy neudělá si čas ani na to, aby se zašla podívat na malou neteř a její vystoupení na vánoční besídce. Letos se však mnohé změní. Santa Claus se totiž po dvou stoletích chystá do penze. Musí si najít náhradu a jeho tajným favoritem je právě Lucy. Pro ni však Vánoce znamenají tak málo, že nemá příležitost ji pro službu získat. Skřítek Ralph ho však začíná uhánět, protože pokud Santa nebude mít nástupce včas, začne polární čepice tát, a to by znamenalo katastrofu. A tak Santa využije příležitosti, když Lucy hledá pro natáčení reklamy představitele Santy, a přihlásí se. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Whoopi tady hraje postavu, která je protivná jak průvan ve dveřích a do toho nesnáší Vánoce. A i když jí opravdový Santa Claus, nám jinak dobře známý coby tajemník ministerstva Sir Humprey Appleby z Jistě pane Ministře, přesvědčí, tak to celkový dojem z filmu nezachrání. Alespoň, že Amíci směřovali bydliště Santy Clause do Norska. Lepší, jak drátem do voka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ach Bože ... už by niekto mohol na čas zrušiť kariéru Whoopi Goldberg. Veď tá žena už ani nevie rozoznať priemer od odpadu. Nikdy som ju nepovažoval za nejaký komediálny, alebo dokonca herecký extratalent, ale na jej filmy sa viac menej dalo pozerať. Ale v posledných rokoch sa začala uchyľovať ku video filmom, ba dokonca (ako tu) k televízii! No a tak to potom vyzerá. Vtipy tu takmer nie sú, efekty sú strašné a príbeh je STRAŠNE neoriginálny. Je to akýsi miešanec Santa Clausa s Timom Allenom a Gurua s Eddiem Murphym. Šialená predstava čo? Dokonca tieto filmy v mnohých fázach verne kopírujú ... strata času ... ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Taková klasická vánoční blbina devadesátkové estetiky. Z hrdinky se důsledkem traumatu spojeným s Vánocemi stane arogantní markeťačka, které jde jen o kariéru a kouzlo Vánoc jí nic neříká. No a do toho se vloží skutečný Santa, který hledá svého nástupce a hrdinka je shodou náhod jedinou zbývající adeptkou. Hodně na pozadí je tu pak skutečnost, že pokud se mu jí nepodaří přesvědčit, roztají ledovce a nastane konec světa (mimochodem, hezké přímé pomrknutí na Vodní svět). Nic víc, nic míň. Jedna obrovská hvězda za Nigela Hawthorna, který dokázal oblbnout nejen všechny v rámci příběhu, ale i mě - asi ten nejlepší filmový Santa, jakého jsem kdy viděl. Whoopi Goldberg si opět zahrála roli hláškující baby, bohužel zde vše, co vypustila, bylo takové suché a popravdě to jako hlavní humorná složka netáhla. Film se obecně nebál hrát na fantasy strunu, sem tam přišel s jemným sarkasmem na hlavu Vánoc a všeho okolo nich, ale jinak se držel naivity a pohádkovosti, která nicméně s Vánocemi souvisí. Mohlo to být humornější, velkolepější, trochu víc zabředávající do nějakého toho rodinného dramatu, které zde bylo jen lehce nakousnuto a zbytek se vyloženě zabýval jen tím, že Santa hrdinku ukecával do té doby, dokud se sama nerozhodla, že by bylo dobré upustit ze své zapšklosti. Na druhou stranu se to i okolo mě momentálně hemží lidmi, kteří Vánoce přímo odmítají a baží si v tom, jak je nemají rádi, protože si s nimi spojují jen to špatné, a tak mi film svou pozitivitou a vnímáním těch lepších aspektů svátků zahrál na notu. Téma konce světa zde bylo taky jen naťuknuté a ve výsledku nehrálo až tak významnou roli - nulový pocit hrozby. Jak říkám, je to nedotažená vánoční blbina, kterou rozhodně nezařazuju na seznam svých vánočních filmů, jaké si jinak pouštím každý rok a tvoří mou nedílnou součást sváteční kinematografie. Líbilo se mi zpracování, které se nebálo v rámci četných praktických zakomponovat i třeba skutečné soby, Santa byl úžasně přesvědčivý a pozitivita z filmu jen sálala. Ale tohle všechno stačí sotva na podprůměr. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Vánoční film, který se vlastně odehrává ve čtyřiceti stupních, převážně v teleshoppingovém studiu, kde má být Santa Claus černoška středního věku, která se obléká jak houmles a kašle na rodinu, a kde santova dílna, víc než co jiného připomíná dětský koutek, který byl na chvíli opuštěn, aby si tam filmaři mohli natočit pár scén s elfy. Pravda je ta, že "starý santa" v podání Nigela Hawthorna byl kouzelný a Whoopi má každý (nebo skorokaždý) rád, a mně se tento vánoční film líbil, i když je řádně "americký" a sníh se tam moc nevidí. Ale zasmála jsem se. ,,Že já se na ten Titanic díval!" ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A tohle proboha vymyslel kdo? Děj je zajisté zajímavý a mohlo by to i fungovat, to by v tom ovšem nesměla hrát absolutně nesympatická Whoopi Goldbergová, která v tomto filmu působí jako pěst na oko a ani trochu sem nezapadá. Ale dobře, tohle teď nechme stranou. Stalo se a Whoopi Goldberg byla obsazena do hlavní role budoucího Santa Clause (moc bych za to nedal, že si zde zahrála jen díky tomu, že to určitě sama produkovala, protože bych chtěl vidět režiséra, který by Whoopi přiřkl takovouto roli zcela dobrovolně, to je to samé, jako byste chtěli, aby ve filmech, které produkovaly holky Olsenovy také ony samy nehrály) a my s tím už nic nenaděláme. Když tohle odmyslím, tak je to příjemný, milý a zajímavý film. Ale s Whoopi to prostě nefunguje a je to evidentní. Takže dávám pouhé dvě hvězdičky. A to jen díky zajímavému scénáři a díky tomu, že mám rád vánoční filmy. Ale Whoopi Goldberg by měla sakra odhadnout, do jaké role se hodí a v jaké roli je nevkusná! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama