Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Úsporná adaptace výborné povídky Stephena Kinga zůstala někde na půli cesty mezi zvládnutým atmosférickým thrillerem a nezvládnutým béčkem s úsměvnými momenty. Největší bolístkou Kukuřičných dětí je jednoznačně kamera, za níž muselo stát příšerné kopyto (alespoň že zadní projekce v autě vypadá, jak má). Po stránce hudby a hereckých výkonů je film kvalitativně slušný až na některé dětské herce; ústřední pár a skvělý představitel Isaca dokážou většinu stopáže utáhnout. Čekat od tohoto snímku více je celkem bláznovství; na druhou stranu - dobrý zvuk nezestárl a tato adaptace Kukuřičných dětí si i po pětadvaceti letech zachovala jisté kouzlo - možná že film dokonce i třošku vyzrál, protože z něj stále cítím Toho, co kráčí mezi řádky. A to je dobře. 60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate len priemerná záležitosť (čo by som dal za to, keby aj dneska každý druhý horor bol aspoň takýto), začne hneď vyvraždením všetkých dospelých v malom mestečku Gatlin na čele s Malachaiom (s ústami ako Steven Tyler) pod vedením Isaaca (divného nadurdeného fanatika), ktorý tu zdá sa založil detskú fanatickú sektu uctievajúcu „toho čo chodí pomedzi riadky“. Sem nechtiac zablúdi Burton a Vicky hľadajúci pomoc a pri prehľadávaní ľudoprázdneho mestečka je Vicky unesená. O zraneného Burtona sa postará súrodenecká dvojica ktorá zatiaľ kultu odoláva... Podarená satanistická atmosféra podporená dobrou hudbou v štýle Omena, dostáva to správne čaro v nekonečných lánoch kukuričných polí a čím ďalej tým užšej cesty, kde listy kukurice šľahajú po aute stále viac a viac nervózneho Burtona. Je až s počudovaním aká je detská súrodenecká dvojica odolávajúca kultu sympatická, nie len že tu nemá funkciu brnkať divákovi na nervy ale výdatne pomáha, čo sa dnes v hororoch často nevidí. Škoda že tá nadprirodzená schopnosť malého dievčatka nie je viac využitá. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočen podle předlohy Stephena Kinga. Ve filmu si zahrála Linda Hamilton jako Vicky a v osmé minutě docela pěkně zaspívá. Vítejte v Gatlinu v nejkrásnějším městečku v Nebrasce, městečku pobožných dětí a kukuřice. CITÁT - Bůh a suchá zrna.......... Film působí trochu zmateně, ale má své napětí a kdo četl knihu, najde si i své oblíbence, dokonce i toho co chodí mezi řádky........... Hudbu k filmu zasadil Jonathan Elias. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Těžko říct, jestli to bylo proto, že se ve filmu nepodařilo dát dětským padouchům opravdu pořádnou auru zla. Ano, byli otravní, ale které děti nejsou. Ano, byli v některých případech k nesnesení (Isaac) či rovnou k odbouchnutí (Malachi a ta jeho strašlivá tlama), to bylo ale všechno. A Linda to sama prostě neutáhne. Její partner byl absolutní zoufalec, kterýmu to dítě musí donýst zápalnou láhev až do klína, aby vůbec něco dělal. Nehledě na trikově i příběhově zpackané finále, které evokuje tak leda příchod exkremenťáka. A ještě navíc takovej happy end, ehhh... Upřímně nechápu, co na tomhle céčku bylo tak úžasnýho, že se dočkalo tolika pokračování... ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Přes bezesporu pozoruhodný nápad vytvořit sektu dětských fanatiků likvidujících vše dospělé mě Kingova povídka nikdy nepřirostla k srdci a nijak zvlášť mě nepřesvědčil ani tento film, i když vše slušně klape. Každopádně jednoznačný klad tohoto dílka vidím v odstartování série, která se pohybuje už výhradně v béčkových vodách a kupříkladu třetí díl PŘÍZRAK MĚSTA je vyloženě lahůdková záležitost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Na palubnej doske v aute Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) je možné zahliadnuť zbierku poviedok "Nočná zmena" (Night Shift) od Stephena Kinga, v ktorej sa nachádza aj poviedka "Kukuričné deti". (beso74)
  • Ve většině záběrů byla použita pravá kukuřice, pro obtížnější záběry byla vyrobena z polyuretanu. (Chatterer)
  • Aj keď King o kukuričných deťoch napísal len krátku poviedku, zápletku filmári v nasledujúcich desaťročiach rozkúskovali do početnej série. Hoci King nenapísal pokračovanie, pokračovania sa na plagátoch kvôli účinnejšej reklame pýšili jeho menom. (tron)

Reklama

Reklama