Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

charge 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, i když ho podle názvu znám už hodně dlouho, se mi vždycky nějak vyhnul. Teda musim uznat, že má dobrou atmosférou 80. let, tak jak je tomu u Reitmana standartem a herce, kteří teda až na zlatomalinovu Daryl Hannah, odvedli slušnej výkon, Redford s živelnou Debrou Winger, kterou si vybavuju předevšim z Černý vdovy, kde ovšem vyzněla spíš jak asexuální teta s osmdesátkovou trvalou, zde ale vypadá tak jinak a skvěle, že jsem ji zprvu ani nepoznal. Jako všechno dobrý, ale velkej zádrhel vidim v příběhu, kterej zkrátka stojí totálně za hovno a nezachraňujou to ani herci a ani ta zmíněná super atmosféra. Nějaký kšefty s obrazama, soudní líčení krádeže, pyromanství, trocha politiky, vyšetřování rozpadlý skupiny podvodníků a vyjde z toho guláš bez chuti u kterýho jsou skoro i dvě hvězdy příliš. 35% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Víceméně ve všech scénách Redforda a Debry Winger, to má ´své momenty´, dialogy jsou fajn a Reitmanova režie sympatická rutina, ale ten scénář (?!) nevzpomínám, kdy jsem koukal na něco tak šíleného. Ani komedie, ani drama, natož soudní drama a bizarní kreace Daryl Hannah (ano, ještě střelenější než ve Wall Street) jako bonus. Strašně by mě zajímal proces schvalování tohoto dílka :) ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná odlehčená nenáročná a poměrně zábavná kriminálka, kde zástupce státního návladního Tom Logan (Robert Redford), společně s neodbytnou právničkou Laurou Kelly (Debra Winger) pomohou vysvobodit mladou umělkyni performací Chelseu Deardon (nebezpečně půvabná Daryl Hannah) z obvinění vraždy. Ale nejenže ji vysvobodí z těchto obvinění, ale také odhalí skutečného pachatele Brocka alias Cavanaugha (Brian Dennehy) a pachatele vraždy otce Chelsey z doby před 18 lety. Těmi byli kromě Brocka také majitel galerie Taft (Terence Stamp) a Forrester (John McMartin). A tak si všichni užívají nebezpečí a Tom navíc i krásných žen. Sex s Chelseou ho sice stojí místo, ale přivedeho do náruče Laury, která po něm už delší dobu kouká. A tak to příjemně ubíhá. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Buď jsem prostě neměl den a nebo byl ten film skutečně slabý. Už v úvodu mě jako vztyčený prst varoval na postu režiséra Ivan Reitman - tvůrce zábavy pro široké masy, což se zpravidla ve výsledku promění v něco, co prozíváte od začátku do konce. Orlové práva nefungují jako komedie - skutečně jsem se nezasmál ani jednou, jako kriminálka rovněž ne, neboť zápletka je tak prostoduchá, že prostě nedokáže zaujmout. A jako romantický film? Chvílemi se o to R. Redford s D. Winger snaží, ale já jim to prostě nežral. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný film ktorý pred debaklom zachránil len casting. Ale ani Redford nemohol zachrániť naivný scenár. Ten totiž mixuje asi 3 žánre a vo výsledku je to rovnako ako keď mixujete chlast: na druhý deň kocovina a na nič si nepamätáte. Reitman má oveľa lepšie filmy a mal sa držať čistokrvných komédií a nie takýchto krížencov. 45% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama