Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V porovnání s dnešními počiny stejného žánru je za mě Cactus Flower o několik tříd výše. Vymazlené a svižné dialogy, skvěle napsané postavy, mezi kterými je citelná chemie. Příběh má drive a pěkně plyne v tom vztahovém spletenci, ve kterém se díky šikovné režii není problém zorientovat. Několik vtipných slovních hříček a sympatická herectví. Tvůrci romantických komedií, zde máte inspiraci. 85%. Ingrid Bergmanová i přes svůj věk velmi atraktivní. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasický kousek americko-židovského režiséra Sakse, ovlivněný uvolněním tradiční morálky konce 60. let. Kladem je, že si zároveň z tohoto uvolnění dělá legraci. Výborně herecky obsazené, původem židovská herečka Goldie Hawnová jako naivka, rusko-židovský herec Matthau (vlastním jménem Matuševskij) jako chronicky prolhaný zubař - donchuán a především - tehdy již 54letá- Ingrid Bergmanová v roli ženy, dámy, která má úroveň. ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Nádhera spočívá v souhře všech hlavních postav i postaviček,(žádná postava není špatně napsaná, je tam, kolik si zaslouží) do jednotného celku s porcičkou hlášek ("Já nechci být ta, která ti zničí dům" >>" Rodinu, dům ničí anarchista."). Závěr je tak romantický, že je u mě na žebříčku 10 nej romantických konců (přičemž hudba tvoří takových 50 % zážitku), ale pořád mám problém se střihem, jak zachycuje časovou posloupnost (především) na konci. Drobná vada scénáře (Seňor Sánchez je ženatý.) je snadno odpustitelná. PS: bez písničky od Sarah Vaughan by ten film nebyl tak oblíbený ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak keď občas kritizujem predvídateľnosť scenára, tak niekedy, ako v tomto prípade, by akékoľvek nečakané vybočenie z romanticko komediálnej šablóny bola rana pod pás. Romantika päťdesiatnikov na plátne snáď nikdy nebola tak vtipná a šarmantná. Rozpisovať sa o hercoch nemá zmysel, tak by som upozornil radšej na inú vec. A znova je to paradox. Divadelnosť bola v tomto prípade obrovskou výhodou. Ak by sme boli svedkami opisovaného nočného výletu, film by zo svojho kúzla niečo podstatné stratil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní klasická komedie založená na vyšperkovaných dialozích, dobře napsaných postavách a výborném obsazení, kde to mezi jednotlivými aktéry opravdu jiskří a všechny slovní hříčky jsou dobře vypointované. Právě ve srovnání s touhle léty osvědčenou klasikou mi připadá drtivá většina dnešní komediální produkce zoufale nevtipná, nevkusná a mizerně zahraná. Ingrid Bergmanovou jsem v její roli hádal tak na čtyřicet a Goldie Hawn jsem, jaká ostuda, vůbec nedokázal identifikovat, i když mi celou dobu vrtalo hlavou, že ji musím dobře znát. Pátá hvězdička unikla jen o chloupek, stačilo pár vtipů navíc, ale to, co tam je, opravdu funguje. Jakkoli jsou jednotlivé postavy ve svém jednání pošetilé a jednadvacetiletá Toni se chová jako šestnáctiletá puberťačka, nadsázka nikdy nepřekračuje meze možného a celý ten příběh skvěle baví a přitom je uvěřitelný. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno