Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, nepotěšil jste mně, Kaktusový květe. Já vás taky nepotěším. Priznávam, že som bol od začiatku predpojatý. Waltera Matthaua neznášam an sich a dabujúca Helga Čočková ma vyložene rušila. Inak voči tejto divadelnej komédii nič nemám. Väčšinu času som bez záujmu čučal na obrazovku, dve ruky mi stačili na inventarizáciu dobrých hlášok, dobre to skončilo, tak čo by som ešte chcel? Iba maličkosť, kompletnú výmenu Waltera a pošepnúť Ingrid Bergman, že sa do tanca v bare nemusí toľko siliť. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, ktorej roky neubrali nič zo svojej príťažlivosti. Hlavnú zásluhu na tom, že je to nestarnúci film, ktorý má šancu osloviť aj budúce generácie, majú tvorcovia, ktorí vsadili predovšetkým na konverzačný humor a zamotané situácie, z ktorých sa treba vymotať len a len jazykom. Nebyť úvodných titulkov, tak mladučkú a okatú Goldie Hawn by som asi nespoznal. Fakt som sa dobre bavil. 80%. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Že byl Walter Matthau skvělý komik, o tom se tu přít nebudeme. Pro Goldie Hawn taky komedie není úplně netypický pojem, byť mi zde úplně nesedla a Oscara pro ni nechápu. Ale že Ingrid Bergman bude v tomto žánru jako ryba ve vodě, to jsem fakt nečekal. Jen kvůli ní jsem se odhodlal ke shlédnutí, a musím uznat, že opět herecky nešlápla vedle. Mimo to je pro mě příjemným překvapením, že i v čtyřiapadesáti je stále krásná podobně jako v čtyřicátých a padesátých letech. Další důkaz její výjimečnosti... Komedie samotná je taktéž velmi vtipná, ačkoli se v první třetině pomalu rozjíždí, což je spolu s výkonem Hawn důvodem, proč nedávám pět hvězd. Ovšem kvalita samotná mě nepřekvapuje, v komentářích jsem se dověděl o francouzském původu. Situace se mi zdály stejně zamotané a bláznivé jako například ve funésovských veselohrách. Jsem taktéž rád, že mému hodnocení neublížily ani "polski napisy", s kterými jsem musel film vidět. Jedna z nejlpeších oddechových komedií. 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama