Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi přijde, že opravdu vtipné romantické komedie bez zbytečně vulgárních vtipů se (až na pár výjimek) natáčely v minulosti a dnes je rarita na ně narazit. Zde všechno funguje na výbornou. Úžasná chemie mezi herci, zábavný příběh, zajímavé postavy (nejenom ty hlavní, ale i ty, které se tam vyskytnou jenom na pár minut - např. seňor Sanchez) a hlavně výborně obsazená hlavní trojice (přestože G. Hawn je jako naivní Toni nádherně roztomilá, u mě to přeci jen vyhrála okouzlující I. Bergman). 90% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak keď občas kritizujem predvídateľnosť scenára, tak niekedy, ako v tomto prípade, by akékoľvek nečakané vybočenie z romanticko komediálnej šablóny bola rana pod pás. Romantika päťdesiatnikov na plátne snáď nikdy nebola tak vtipná a šarmantná. Rozpisovať sa o hercoch nemá zmysel, tak by som upozornil radšej na inú vec. A znova je to paradox. Divadelnosť bola v tomto prípade obrovskou výhodou. Ak by sme boli svedkami opisovaného nočného výletu, film by zo svojho kúzla niečo podstatné stratil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jestli pracuješ v CIA, proč kamarádíš se zubařem?“ - „Montuje mi do zubu moudrosti minirádio.“ Po výtečných o 2 roky starších Bosých nohách v parku jsem měl velká očekávání, ale že mi Gene Saks znovu naservíruje snad téměř stejně kvalitní romantickou komedii, v to bych ani nedoufal. Rozjezd je malinko pomalejší a v úvodu jde spíš „jen“ o úsměvnou podívanou, ale s postupující stopáží (a zaplétáním se do přibývajících lží) je film stále zábavnější, a od grandiózního setkání v podniku (korunovaného šílenými tanečními kreacemi) jsem se už smál téměř pořád (ale na romantické chvilky pochopitelně také dojde). A přestože je dopředu jasné, jak film skončí, v tomhle případě to ani trochu nevadí, protože skvěle napsané a ještě lépe zahrané postavy se spoustou hlášek vám to bohatě vynahradí (a to se zde oproti Bosým nohám vyměnili herci i scenáristé). S radostí dávám zasloužený plný počet. „Uklidni se. Řekni mi, co ta bláznivá... co řekla moje žena.“ - „Nejde o to, co řekla, ale co neřekla.“ - „Tak mi řekni, co neřekla. Slovo od slova.“ ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Napiju se, abyste se mi víc líbila." - "Tolik vína na světě není." Kaktusový květ je pro mě důkazem, že všechno geniální bylo ve filmu už dávno řečeno. A překvapivě mě to i donutilo vzít na milost komediální žánr z tehdejší americké produkce. A i když mám oblíbenou Goldie Hawn, tady se mi víc líbila Ingrid Bergman, která na svůj věk vypadá skvěle. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama