Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"I think I'm gonna kiss you." Ingrid Bergman bola konzervatívna ľadová kráľovná aj v rokoch štyridsiatych, o to viac je zaujímavé ju sledovať, ako dáva v päťdesiattrojke na diskotéke novú vlnu neskorých 60's. Aj s takouto prekérnou situáciou si dokázala poradiť ako dáma a znovu tým len potvrdila, akou skvelou herečkou je. Keby aspoň polovica kolegýň mohla vyzerať v jej veku tak šarmantne... Walter Matthau klasicky vysoko nadšandartný, Goldie Hawn je proste na zožratie. Zo skladu vytiahla tie najkrásnejšie oči á la Audrey Hepburn v modrom a zaslúžene si "vyzdvihla" Oscara. Príbeh veľmi milý, rôzne situácie viac než úsmevné, hudba príjemná (inštrumentálny I'm a Believer!!), scenár viac než dobrý. Kaktus je navyše môj najobľúbenejší kvet. 85% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi přijde, že opravdu vtipné romantické komedie bez zbytečně vulgárních vtipů se (až na pár výjimek) natáčely v minulosti a dnes je rarita na ně narazit. Zde všechno funguje na výbornou. Úžasná chemie mezi herci, zábavný příběh, zajímavé postavy (nejenom ty hlavní, ale i ty, které se tam vyskytnou jenom na pár minut - např. seňor Sanchez) a hlavně výborně obsazená hlavní trojice (přestože G. Hawn je jako naivní Toni nádherně roztomilá, u mě to přeci jen vyhrála okouzlující I. Bergman). 90% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn ve své typické roli ztřeštěné potrhlé dívčiny, která víc jedná než přemýšlí a je strašně hodná a naivní - jak já tyhle postavy nenávidím. Waltr Matthau zase hraje sám sebe, tedy morouse, po kterém dámy šílí a já nevím proč. Postavy jsou padlé na hlavu, bohužel sebou strhávají i Ingrid Bergman, která má šarmu na rozdávání, ale na nějaké třeštění jí je škoda. Naštěstí byl film svižný a uběhl celkem rychle. Gagy, omyly a nedorozumění rodí další nedorozumění, až se všichni zamotávají do svých lží, aby se na konci vše rozpletlo a do náruče si padly osoby, které o sebe navzájem předtím ani nezakopli. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)

Reklama

Reklama