Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ač to není komedie v pravém slova smyslu, kde by se divák neustále bavil, tak jako celek je film výborný. Goldie Hawn je naprosto nádherná a do její krásu jsem si vychutnával každý frame a nesnažil se mrkat, abych něco neprošvihl :) Její pohled na svět zamilovaných je vtipně hezký a jako divák se bavíte její neustálou kontrolou nad vztahy. Na první pohled se zdá, že se film bude točit kolem ní, ale ve skutečnosti jde o "pracovní" vztah doktora Juliana a jeho sestře z ordinace. Toni je jen tím krásným prvkem ve filmu a přesto mu to vůbec neškodí. Ba naopak. Několikaminutová tančící scéna v klubu je vyvrcholením a největším pobavením pro všechny. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Miluju ten tip komedií, kdy se hlavní hrdina pomalu zamotává do své křehké pavučinky stvořené ze lži a přetvářek a samozřejmě i tu chvíli, kdy se to všechno provalí :) Skvělé hlavní obsazení a parádně napsané dialogy - krásná ukázka nezmršeného převodu z jeviště na plátno..PS: Scéna na diskotéce, kde spolu paří Goldie Hawn a Ingrid Bergman - k nezaplacení...8/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příjemná teenage komedie, kterou ale hrají herci spíše 25-50 let :-) Jak malá lež natropí velké problémy. Nejlepší byl samozřejmě Walter Matthau a jeho flegmatismus ( a jeho trsání na parketě ). Ingrid Bergman působila velmi vážně jako manželka, velmi stroze jako sestřička a velmi mile jako tanečnice. Goldie Hawn ani zde nezapře představitelku těch typů blondýnek, které jim dělají povězt opravdových krav. Byla tak roztomilá a tak všetečná až jsem málem jel večer na pohotovost se slabou cukrovkou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden aby dnes hledal takové komedie, které neuráží svým hnojným humorem, ale u kterých je mně příjemně po celém těle a celkově na mě působí moc mile. Je pochopitelné, že tady je předvídatelnost jasná už zkraje, ale pak je možné vychutnávat si jen ty chvilky s okatou a roztomilou Goldie, noblesní zdravotní sestřičkou Ingrid a Walterem, který věděl co chce a nebo ne? Ale ano, nakonec ano, jak jinak by mohla tahle romantická komedie skončit, než happyendem na všech frontách. Ale nejvíc jsem se asi smála jejich tanci na parketu a hlavně Walterovi...... všem fanouškům se omlouvám, ale to bylo něco :-) Báječný, odpočinkový film, který doufám nikdy nezestárne. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama