Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Okatá hubatá Goldie, Walter, co vypadá jako rozvařený knedlík, Igor-Gigol a upjatá sestřička. Zdravotní, naštěstí, u zubaře, naneštěstí. Perfektní čtyřúhelník, nebo vlastně spíš čtverec, protože síly jsou vyrovnány a výsledné spojnice mezi body předem zřejmé. Ale to nevadí. Knedík a Gigolo jsou tak rozdílní jako ta okatá se sestrou a jejich vzájemné konfrontace špičatější než tropický pichlák. Hezké filmové poupě, u kterého nejen spokojeně vydechnete, ale i dáte nohy na stůl. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se Amíci pokusí převést na celuloid nějaký šlágr francouzských jevišť, skončí zrasovaný k nepoznání. Čas od času se ale najde výjimka, která nepotvrzuje, ale vyvrací pravidlo a tou výjimkou je třeba Kaktusový květ. Scénárista Diamond (Někdo to rád horké) spíchnul apartní romantickou komedii, která ale ani na vteřinu nepřestane být fraškou podle feydeauovských tradic. Mazaný bloodhound Walter Matthau se proměnil v Caryho Granta, Goldie Hawnová zahájila kariéru oscarovým výkonem a vůbec nejpříjemnějším překvapením je FANTASTICKÁ Ingrid Bergmanová, jejíž pozvolná proměna z akurátní staré panny v krásnou a šarmantní ženu je metaforicky vajádřena názvem filmu. 100 % ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden aby dnes hledal takové komedie, které neuráží svým hnojným humorem, ale u kterých je mně příjemně po celém těle a celkově na mě působí moc mile. Je pochopitelné, že tady je předvídatelnost jasná už zkraje, ale pak je možné vychutnávat si jen ty chvilky s okatou a roztomilou Goldie, noblesní zdravotní sestřičkou Ingrid a Walterem, který věděl co chce a nebo ne? Ale ano, nakonec ano, jak jinak by mohla tahle romantická komedie skončit, než happyendem na všech frontách. Ale nejvíc jsem se asi smála jejich tanci na parketu a hlavně Walterovi...... všem fanouškům se omlouvám, ale to bylo něco :-) Báječný, odpočinkový film, který doufám nikdy nezestárne. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Goldie byla úchvatná. Tak roztomilá a naivní a ty obří modré oči...Zápletka není moc originální, ale pro film je to spíš plus. Divák se může soustředit na skvělé herecké výkony a bezvadné hlášky ("Sex je jenom pro puberťáky" :D). Kaktusový květ je komedie (romantická!), kterou bych mohla vidět znova a znova a znova... ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Stačí na začátku mileneckého vztahu jedna nepromyšlená lež, jako jsem ženatý a mám tři děti a pak po roce tu dívku požádat o ruku a máme zaručeně o zábavu postaráno. Mladičká modrookatá kráska Goldie Hawn a v té době snad nestárnoucí Ingrid Bergman, dvě okouzlující a skvěle hrající ženy z, kterých nejde spustit zrak a jako vždy skvělý Walter Matthau. Jo byla to móóóc příjemná podívaná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama