Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ač to není komedie v pravém slova smyslu, kde by se divák neustále bavil, tak jako celek je film výborný. Goldie Hawn je naprosto nádherná a do její krásu jsem si vychutnával každý frame a nesnažil se mrkat, abych něco neprošvihl :) Její pohled na svět zamilovaných je vtipně hezký a jako divák se bavíte její neustálou kontrolou nad vztahy. Na první pohled se zdá, že se film bude točit kolem ní, ale ve skutečnosti jde o "pracovní" vztah doktora Juliana a jeho sestře z ordinace. Toni je jen tím krásným prvkem ve filmu a přesto mu to vůbec neškodí. Ba naopak. Několikaminutová tančící scéna v klubu je vyvrcholením a největším pobavením pro všechny. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, ktorej roky neubrali nič zo svojej príťažlivosti. Hlavnú zásluhu na tom, že je to nestarnúci film, ktorý má šancu osloviť aj budúce generácie, majú tvorcovia, ktorí vsadili predovšetkým na konverzačný humor a zamotané situácie, z ktorých sa treba vymotať len a len jazykom. Nebyť úvodných titulkov, tak mladučkú a okatú Goldie Hawn by som asi nespoznal. Fakt som sa dobre bavil. 80%. ()

Reklama

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"I think I'm gonna kiss you." Ingrid Bergman bola konzervatívna ľadová kráľovná aj v rokoch štyridsiatych, o to viac je zaujímavé ju sledovať, ako dáva v päťdesiattrojke na diskotéke novú vlnu neskorých 60's. Aj s takouto prekérnou situáciou si dokázala poradiť ako dáma a znovu tým len potvrdila, akou skvelou herečkou je. Keby aspoň polovica kolegýň mohla vyzerať v jej veku tak šarmantne... Walter Matthau klasicky vysoko nadšandartný, Goldie Hawn je proste na zožratie. Zo skladu vytiahla tie najkrásnejšie oči á la Audrey Hepburn v modrom a zaslúžene si "vyzdvihla" Oscara. Príbeh veľmi milý, rôzne situácie viac než úsmevné, hudba príjemná (inštrumentálny I'm a Believer!!), scenár viac než dobrý. Kaktus je navyše môj najobľúbenejší kvet. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak keď občas kritizujem predvídateľnosť scenára, tak niekedy, ako v tomto prípade, by akékoľvek nečakané vybočenie z romanticko komediálnej šablóny bola rana pod pás. Romantika päťdesiatnikov na plátne snáď nikdy nebola tak vtipná a šarmantná. Rozpisovať sa o hercoch nemá zmysel, tak by som upozornil radšej na inú vec. A znova je to paradox. Divadelnosť bola v tomto prípade obrovskou výhodou. Ak by sme boli svedkami opisovaného nočného výletu, film by zo svojho kúzla niečo podstatné stratil. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Goldie byla úchvatná. Tak roztomilá a naivní a ty obří modré oči...Zápletka není moc originální, ale pro film je to spíš plus. Divák se může soustředit na skvělé herecké výkony a bezvadné hlášky ("Sex je jenom pro puberťáky" :D). Kaktusový květ je komedie (romantická!), kterou bych mohla vidět znova a znova a znova... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama