Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Že byl Walter Matthau skvělý komik, o tom se tu přít nebudeme. Pro Goldie Hawn taky komedie není úplně netypický pojem, byť mi zde úplně nesedla a Oscara pro ni nechápu. Ale že Ingrid Bergman bude v tomto žánru jako ryba ve vodě, to jsem fakt nečekal. Jen kvůli ní jsem se odhodlal ke shlédnutí, a musím uznat, že opět herecky nešlápla vedle. Mimo to je pro mě příjemným překvapením, že i v čtyřiapadesáti je stále krásná podobně jako v čtyřicátých a padesátých letech. Další důkaz její výjimečnosti... Komedie samotná je taktéž velmi vtipná, ačkoli se v první třetině pomalu rozjíždí, což je spolu s výkonem Hawn důvodem, proč nedávám pět hvězd. Ovšem kvalita samotná mě nepřekvapuje, v komentářích jsem se dověděl o francouzském původu. Situace se mi zdály stejně zamotané a bláznivé jako například ve funésovských veselohrách. Jsem taktéž rád, že mému hodnocení neublížily ani "polski napisy", s kterými jsem musel film vidět. Jedna z nejlpeších oddechových komedií. 80% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to bavilo. Wilderovka bez Wildera v ktorej je Walter Mathau za Caryho Granta a Ingrid Bergman za Katharine Hepburn. Nie je to tak úžasné ako keby sa na tom podieľala svätá trojica, ale aj tak je to super zábava. Dejovo to vykráda tá sračka Skús ma rozosmiať so Sandlerom a krásne ukazuje ako to vyzerá keď sa nejakého námetu chytia patlali a majstri. Presne ten typ filmu, ktorý dokáže rozžiariť po blbom dni v práci a týždennom filmovom pôste 9/10 ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se Amíci pokusí převést na celuloid nějaký šlágr francouzských jevišť, skončí zrasovaný k nepoznání. Čas od času se ale najde výjimka, která nepotvrzuje, ale vyvrací pravidlo a tou výjimkou je třeba Kaktusový květ. Scénárista Diamond (Někdo to rád horké) spíchnul apartní romantickou komedii, která ale ani na vteřinu nepřestane být fraškou podle feydeauovských tradic. Mazaný bloodhound Walter Matthau se proměnil v Caryho Granta, Goldie Hawnová zahájila kariéru oscarovým výkonem a vůbec nejpříjemnějším překvapením je FANTASTICKÁ Ingrid Bergmanová, jejíž pozvolná proměna z akurátní staré panny v krásnou a šarmantní ženu je metaforicky vajádřena názvem filmu. 100 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama