Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasický kousek americko-židovského režiséra Sakse, ovlivněný uvolněním tradiční morálky konce 60. let. Kladem je, že si zároveň z tohoto uvolnění dělá legraci. Výborně herecky obsazené, původem židovská herečka Goldie Hawnová jako naivka, rusko-židovský herec Matthau (vlastním jménem Matuševskij) jako chronicky prolhaný zubař - donchuán a především - tehdy již 54letá- Ingrid Bergmanová v roli ženy, dámy, která má úroveň. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kaktusový květ není sice ani trošičku vtipný a je totálně předvídatelný, ale koukat se na něj dá. Příběh se nám v průběhu sledování solidně proplétá a vyloženě nudou jsem netrpěl. Herecké výkony jsou skutečně na výborné úrovni, ale tento typ filmů mi bohužel není vůbec blízký. Nezlobte se na mě. Za sebe musím dát slabé 2*. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romantická a inteligentní taškařice, kterou jsem si spontánně pustil prakticky ihned po jejím doporučení. A udělal jsem dobře. Na první projekci jsem si sice vzpomněl při prvním žhavém polibku nádherné a sexy Goldie Hawn, ale zážitku to nijak neubralo, protože události budoucí už mi nijak rušivě nenaskakovaly a já se tak mohl nechat unášet zejména přeměnou přitažlivé, leč trochu upjaté, sestry Dickinsonové (Ingrid Bergamnová) v ještě přitažlivější a šarmantní lvici salónů. Její tanec s Goldie v klubu, na to se nedá zapomenout.  Předvídatelné to bylo pochopitelně až hrůza, ale přesně tenhle typ "hrůzy"  tomu slušel.  Romance tedy úžasná a přitom nijak přeslazená či chraň Bůh vulgární. Ovšem i  jako komedie výborné, byť zde už spíš pro starší a pokročilé, my už se totiž (obvykle) nepotřebujeme řehtat na celé kolo. "Vy jste seděla na mé štóle?  - Já si na ni i lehla! -- Proboha, co se  to dělo na mé štóle?!"  Díky, slunečnice! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama