Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Maminka říkala, že si jen odskočí na nákup a půl roku se neobjevila“, svěřuje se kameře šestiletý Nita. Takový i onaký ostrov Mizuhira-šima, který jakoby byl i nebyl v Západním Japonsku, něco mezi mytickou zemí a panoptikem, je dějištěm filmu, který dokonale rozvinul potenciál slavného komiksu autorky Saibara Rieko - a přitom si zachoval jeho podmanivou hloubku i hravost. Režisér Sakamoto Junji nás znovu dojímá svým okouzlujícího vcítění do dětinské i chlapské touhy těch nejprostších Japonců po štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

DExUS 

všechny recenze uživatele

Paráda, uplne skvelé vyobrazenie chudoby na malom ostrove. Veľa point filmu z neho robí naozaj kvalitnú vec. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost - opravdu jsem zvědavý na původní komiks. Velmi syrový, drsný a konvence zcela ignorující humor působí v kontrastu s dětským mikrosvětem (jenž je jedním z pilířů díla) opravdu hustě, pro někoho nejspíš až šokantně. V kombinaci s laskavým (vím, zní to jako protimluv) a velmi specificky odlehčeným pojetím však vzniká naprosto originální koktejl životních esencí, odehrávající se v až snovém, na atmosféru neuvěřitelně bohatém prostředí. Faktem je, že v poslední čtvrtině film znatelně zpomalí, nepřijde mi to však nemístné - je to zkrátka přirozená cena za zvýšenou obsahovost při vrcholení pointy. Téměř ***** ()

Necron 

všechny recenze uživatele

nekonzistentni slatanina. ze zacatku vtipna, pak se vtip uplne vytrati, coz je velka skoda. vyobrazeni problemu soudrznosti rodiny a chudoby nedotazen do konce (slaby scenar). posledni pulhodinu filmu uz zrejme reziser nevedel, jak film nastavit a podle toho to taky vypada - nuda provazena iracionalnimi klipovymi pasazemi, vytrzenymi z kontextu. deti byly svym zpusobem roztomile, ale to asi jen diky tomu, ze se chovaly jako dospeli. ()

Reklama

Reklama