Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Gabra 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá komedie, která se za sebe pro tentokrát vůbec stydět nemusí. I když je v hlavní roli Steve Martin, vtipy nejsou vůbec přiblblé. Tedy někdy ano, ale tak nějak mile. Martin to táhne a umocněn Diane Keaton dali dohromady moc příjemný pár. Je to jedna z lepších rodinných oddychovek, která i přes časté TV opakování neomrzí. Ale přesto: pokud neznáte Nevěstina otce, Hlavu rodinu si skoro zamilujete. Pokud jste však dříve viděli film Minelliho s Liz Taylorovou a Spencerem Tracym v hlavních rolích, který Hlava rodiny "remakuje", budete nuceni srovnávat nesrovnatelné a hodnocení sakra klesne dolů. Já viděla dříve Hlavu rodiny a jen díky tomu zůstávám na třech hvězdičkách... :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steve Martin v sobě prostě nemá to, co měl Spencer Tracy v původním filmu a mnohdy je zbytečně otravný, ale na druhou stranu se filmu musí nechat, že dovede ty emoce vyvolat. Jsou zde myšlenky, které jsou spojené s vývojem člověka, s jeho změnami, které mě dojaly, k tomu se přiznávám. Člověk se do filmu snadno vžije. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Komedie se Stevem Martinem mám rád. Není to komik-šílenec jako Eddie Murphy, jeho komediální umění spíš jemně inteligentní, dokáže rozesmát jednoduchými pohledy a mimikou. Hlava rodiny je možná tou nejlepší komedií jakou natočil. Příběh není nějak zvlášť naročný, ale v jednoduchosti je síla a to tento film dokazuje. George (Steve Martin) a Nina (Diane Keaton) mají krásnou dceru Annie(Kimberly Williams-Paisley) a ta jim jednoho dne oznámí, že se bude vdávat. To zvlášť George nese těžce a to přináší velké množství příležitostí pro ukázku umění Stevea Martina. Všichni herci v hlavních rolích jsou skvělí, ovšem perlou filmu je poněkud přihřátý Frank (Martin Short), který fakticky film rozehřeje na chvílkama neúnosnou teplotu. Tato komedie určitě potěší i po několika dalších shlédnutích. Zaslouží si, myslím vyšší hodnocení, než má momentálně. Mé hodnocení: **** - 90%... ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Z pohledu muže je to sobecké prosazování vlastního "štěstí" na úkor ohrožení finančního zabezpečení rodiny. A pak se ještě ta nevěsta bude divit, že chudák táta se k ní mezi těmi stovkami lidí ani nedostane. Vždyť to takhle chtěla, je to svatba dle jejich představ, takže to je prostě její vina! Zkrátka prachsprostý svatební lobing pro hloupou a snobskou americkou společnost! Stejně jako se Santem Klausovským je svatba v americkém podání další manipulace s lidskými masami. Jinak film pár světlých okamžiků má, občas je i dobře vtipný, ale to téma je teda fakt strašné, protože běžný člověk se proti této komerční masáži jen těžko brání:(. Jo a teda taky nechápu, proč se ve filmu věnovalo tolik času scénám na trénink svatební chůze "levá, k sobě, pravá", když na se na svatbě stejně tak nechodilo - že by pochybil svatební koordinátor.?.? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Dort, který v roce 1991 stál 1 200 dolarů, by dnes stál 2 100 dolarů, tedy kolem 50 tisíc korun (k roku 2016). (tom.nosek)

Reklama

Reklama