Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Kekik 

všechny recenze uživatele

Disney+ nabízí tolik filmů, jenž jsem v dětství ráda sledovala. A tak se teď prostřednictvím těchto filmů vracím do časů (mimochodem skvělých časů), kdy jediná možnost, jak vidět oblíbený film, bylo poctivě studovat TV program a kroužkovat, o co rozhodně nesmíme přijít. A s tím neodmyslitelně přichází nostalgie. Ovšem mých pět hvězd není jen z nostalgie. Hlava rodiny je skvělá rodinná komedie, která mě i po letech pobaví a dojme. Steve výborně zahrál otce, který si nechce připustit, že jeho dcera již není malá holčička, ale dospělá žena, která se vydává na vlastní cestu života. Úplně jsem z něho cítila ten pocit ztráty. K tomu výborná Diane Keaton. Jen to drama s mixérem bylo trapné. To jsem si myslela i tenkrát. Velká chvála za český dabing. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zkratka S.M. zkrátka projednou neznamená sado-maso, i když dívat se na šklebícího se a přehrávajícího S.M. a vůbec celou tuhle plytkou ryzí hollywůďárnu mi chvílemi připadalo až sebepoškozující... :-[ . . . D.K. mi pak bylo chvílemi i trošku líto. Anebo mi to hlava nebere a celý jsem to nepochopil a byla to prostě nějaká parodie na všechny ty vymazlené inteligentní komedie, ve kterých kdy hrála... . . . Nu, každému co jeho jest. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 1.5.2009 za nováckého májového odpoledne, komentář zde zbytečně kdovíkolikátý - 1.5.2009) ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pozitivem na tomto filmu je rozhodně Steve Martin, jeho humor je jemný, a i když ještě nemám dceru ve věku na vdávání, dokázal jsem se s díky jeho hereckému projevu s jeho postavou ztotožnit. Diane Keaton ho pak v roli manželky skvěle doplňuje. Horši to pak je s Martinem Shortem, který mě naopak místy dost iritoval. To ale nebylo nic v porovnáním s postavou dcery. Takhle namyšlenou, egoistickou a nevděčnou krávu jsem ve filmu už dlouho neviděl. Tváří se jako největší zlatíčko, ale jak není po jej jím, nastává otci duševní peklo. Až mi ho bylo líto, hodně. Film, co si bohužel už nikdy dobrovolně nepustím. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je fajn ze dvou důvodů: ten první je určitě Steve Martin, ten druhej to, že nedodržuje klasický schéma, kdy se nařehtáte jen první část filmu a ve druhý zbyde jen trapná rodinná limonáda. I když to chvíli vypadá, že se k cukrový vatě schyluje, zklamání se nekoná a jízda pokračuje. Bezva! ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Z pohledu muže je to sobecké prosazování vlastního "štěstí" na úkor ohrožení finančního zabezpečení rodiny. A pak se ještě ta nevěsta bude divit, že chudák táta se k ní mezi těmi stovkami lidí ani nedostane. Vždyť to takhle chtěla, je to svatba dle jejich představ, takže to je prostě její vina! Zkrátka prachsprostý svatební lobing pro hloupou a snobskou americkou společnost! Stejně jako se Santem Klausovským je svatba v americkém podání další manipulace s lidskými masami. Jinak film pár světlých okamžiků má, občas je i dobře vtipný, ale to téma je teda fakt strašné, protože běžný člověk se proti této komerční masáži jen těžko brání:(. Jo a teda taky nechápu, proč se ve filmu věnovalo tolik času scénám na trénink svatební chůze "levá, k sobě, pravá", když na se na svatbě stejně tak nechodilo - že by pochybil svatební koordinátor.?.? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)
  • Adresa domu rodiny Banksů, tedy Maple Drive 24 v San Marinu, jižní Kalifornii, je smyšlená. Zajímavostí je, že pro záběry domu posloužily dva různé reálné domyi. Jeden pro záběry přední strany domu, druhý pak pro záběry zezadu, když George (Steve Martin) hraje basketbal s Annie (Kimberly Williams-Paisley). Oba skutečné domy se nacházejí v Los Angeles. Interiér domu byl postaven ve studiu. (tom.nosek)

Reklama

Reklama