Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, nečekal jsem od toho vůbec nic a nakonec dostal opravdu mnoho. Na první pohled všední, mírně odlehčený horor s vlkodlačí tématikou, ale ono to celé prostě nějak funguje. Mezi nejpřesvědčivější faktory patří krev, v rámci fantasy úctyhodná akce, vcelku věrohodné kostýmy a velice vtipné scény k odlehčení hororového žánru. Co mne však opravdu překvapilo, byl příběh. Děj, který byl přinejmenším nadprůměrný a završil ho nápaditý a zcela neočekávaný zvrat. Určitě mne potěšila především první polovina filmu, ve které se postavy seznamovali se svým prokletím, což mimochodem působilo trochu jako z legendárního prvního Spidermana. Závěr, ačkoli stále dost dobrý, tomu však vrazil nálepku tří hvězd. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trapnej příběh a naprosto šílený triky posílaj tenhle film do sraček. Ze začátku to ještě bylo celkem koukatelný a i slušně hororový, ale pak se to najednou celý převrátilo a stala se z toho neskutečná sračka s naprosto ubohejma trikama, který snad Craven nemoh myslet vážně. Film ještě trošku zachraňuje přítomnost Christiny Ricci,ale jelikož je scénář fakt kravina, tak ani ona nemá moc šanci vyniknout ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +tak trochu atmosféra, Milo Ventimiglia hraje dobrýho machýrka, několik známích tváří -avšak průměrné herecké výkony (hlavně Joshua Jackson), žádná extra scéna, hlavně poslední třetina je zoufale trapná./// Prokletí je áčková srajda. A nebo taky špatně natočené béčko, který šlo náhodou do kin. Ale to je stejně minulost, teď tady mám skvostné DVD. Takže aby bylo jasno: nuda to není, napínavé je to aspoň ze začátku a budete si říkat jak je fain, že tu hraje tolik známích herců. Jenže po hodině zjistíte, že se někde stala chyba a že koukáte na nějaký pokus o film na vlkodlačí téma. Upřímě toto téma už mi leze na nervy. Nakonec budete jen nevěřícně kroutit hlavnou nad tím když vám vlkodlak ukáže fakáče (nebo nám tím snad tvůrci chtěli něco zdělit?). Mělo to mít tak 70 minut, čím víc se to protahuje, tím je to horší. Špatný konec jednoho prokletí./// Celkem 52%/// ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné jak jsem čekal. Pověst, která film předchízela byla dost hrozivá... Řekl bych, že spíš než o nějaké velké zklamání se jedná o běžný film z režijní dílničky Wese Cravena. Kolik lepších filmů než první dva Vřískoty natočil? Vždyť i ten slavný první díl "noční můry" je v dnešní době spíš pro smích, popřípadě nostalgické zježení chloupků na zátylku. V Cursed se mu podařilo vrátit se do podobných vod, v jakých topil své věrné fanoušky už v osmdesátých letech. Je to sice krok zpět, ale jak říkám, víc se od toho děduli Crawenů čekat nedalo... Je tu pár docela zajímavě natočených scén, sem tam se i nějaký ten vtípek vydaří, jak však dojde na akci, popřípadě na cokoliv kde jsou vlkodlaci, všechno jde do háje... Když se někdo pere, je to nastříhané tak rychle, že není poznat kdo to vlastně v záběru je... Vlkodlaci vypadají spíš jako opice...a to opice digitální, popřípadě očividně loutkové (o digitálníém pso-vlkodlakovi lepší nemluvit)... scénář je bídný, a jeho nejlepším momentem je paradoxně naprosto nehorrorová (i když...?) scéna, kdy vlkodlačice ukáže "fakáče". No nic, do kina na to nechoďte... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko, které má sice zaděláno na celou řadu problémů už ve scénáři, ale zase není až tak strašné, jak jsem čekal. Bát se sice není čeho, ale občas jsem se aspoň zasmál a nakonec jsem se vlastně ani moc nenudil. Když není v rozpočtu dostatek financí na kvalitní triky, je lepší se jim úplně vyhnout – proměna ve vlkodlaka vypadala vyloženě trapně. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Skeet Ulrich měl hrát přítele Ellie (Christina Ricci), ale když byl scénař znovu napsán a připravoval se na opětovné natáčení, byl nespokojený se změnami jeho postav a rozhodl se opustit film. (lucius789)

Reklama

Reklama